Het gezelligste corso van Nederland
9 september 2018

Dagprogramma Corso Valkenswaard

Overzicht van activiteiten op corso zondag

Corso Valkenswaard een leuk en gezellig dagje uit voor jong en oud. De parade van 13 bloemencorso wagens in Efteling stijl is natuurlijk het hoogtepunt van zondag 10 september.

Wist u dat er al vanaf 11.00 uur van alles te beleven is? Vanaf 11.00 uur kunt u al genieten van feestelijke en sfeer verhogende muziek van Efteling muziekkanten, ‘De Bacchanten’, samba en brassbands. Dit dahlia blaaskappelen festival kunt u vinden op diverse plekken op het parcours. Zij treden wisselend op in uitgaansgebied de Statie (Frans van Bestpark), het podium op de Frans van Beststraat en op diverse locaties op en rondom de Leenderweg, Markt en Eindhovenseweg


Hieronder een overzicht van de corsoactiviteiten op zondag 10 september.

Park Dahlia Nostalgia

Park Dahlia Nostalgia (Frans van Bestpark) is een nostalgische kermis met een zweefmolen, draaimolen, rups gecombineerd met foodtrucks (rijdende restaurants) en muziek! Park Dahlia Nostalgia is op zaterdag 9 september vanaf 16.00 uur tot en met 00.00 geopend. Op zondag kunt u dit feestelijke park bezoeken via het parcours van Corso Valkenswaard

Uiteraard kan de grondlegger van de Efteling vandaag niet ontbreken. Anton Pieck schildert in ParkDahlia Nostalgia kleurrijke schilderijen met u in de hoofdrol! De schilderijen die u ziet hebben wij in elk weekend gebruikt tijdens het prikken van kunstobjecten in de Efteling 


Rabobank Kinderplein

Op het Gele Rijersplein (aan de Leenderweg) vindt u het Rabobank Kinderplein, hier is van alles te doen voor onze jongste bezoekers. Er staat een draaimolen, springkussen en andere leuke activiteiten voor kinderen. Alle kinderen die mee hebben gedaan met de Rabobank Kleurwedstrijd dienen hier hun Efteling kleurplaat in te leveren. 

Tussen 12.00 en 13.00 uur kunnen kinderen op het Rabobank Kinderplein op de foto met diverse Efteling karakters.

Frans van Best Memorial

Net als vorig jaar kunt u weer genieten van oldtimers tijdens de Frans van Best Memorial, een recreatieve toertocht voor oldtimers. In de ochtend rijden tientallen klassieke auto’s door de Kempen. Vanaf 13.30 uur start het oldtimer defilé inclusief diverse Efteling karakters op het parcours van Corso Valkenswaard. Daarna worden de auto’s tentoongesteld op het Kerverijplein waar ze nog tot 17.00 uur te bewonderen zijn.

Opening parade

Corso Valkenswaard wordt officieel om 13.40 uur geopend bij het VIP-plein op de Markt. De opening wordt verricht door burgemeester Anton Ederveen, voorzitter Chantal Dielis-Vermeulen en Olaf Vugts namens de Efteling. Dit jaar wordt de parade weer geopend met een kindercorso, diverse Efteling karakters en sprookjesfiguren! De kinderen hebben zelf hun wagen ontworpen en gemaakt.

Prijsuitreiking (Statie):

Prijsuitreiking van Corso Valkenswaard vindt om 19.00 uur plaats in de Frans van Beststraat. Daarna start de Dahlia-Afterparty (zie onder). De volgende prijzen zijn door de buurtschappen te verdienen:

  • De 1e prijs (totaal winnaar)
  • Ontwerpprijs (winnaar buurtschap Kompas, uitgereikt tijdens Hemelvaart)
  • Vakmanschapprijs
  • Paradeprijs (welke wagen heeft de beste beleving)
  • Innovatieprijs
  • Publieksprijs (uw mening telt)
  • Kinderjuryprijs (12 kinderjury leden uit groep 7 en 8 kiezen 1 winnaar)

Dahlia-Afterparty


Aansluitend een feestelijk programma met onder andere diverse optredens. Geniet na op één van de vele terrasjes of kom genieten van live muziek (CANVAS! Rockin’ Hoempa) en nog lekker eten in Park Dahlia Nostalgia.

Een feestelijk slot van een dag Corso Valkenswaard!

Bloem
Laatste nieuws
Corso 2018 thema
2 februari 2018 Ons Corso
Mocht je meer willen weten over de rijke historie van Corso Valkenswaard dan willen we je graag verwijzen naar de website Ons Corso.
lees meer >
Corso 2018 thema
4 november 2017 Thema 2018: ZO! CORSO
Kies je favoriete prijswinnaar uit periode 53’ - 93’ van een ander buurtschap en maak jouw variant hiervan.
lees meer >
Corso logo
2 november 2017 Speeddate en thema presentatie 2018 (za. 4 nov)
Vrijblijvend kennismaken met het corso! Er zit zeker een leuke activiteit voor jou bij. Extra hulp is welkom. Aansluitend de themapresentatie 2018!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2017 Juryrapport Corso Valkenswaard 2017
Tijdens het afsluitende corsofeest zijn diverse jubilarissen in het zonnetje gezet en is het juryrapport uitgereikt.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+