Corso Valkenswaard gaat bloemen prikken in de Efteling

3 augustus 2017

De online voorverkoop (met korting) is inmiddels gestart. Koop hier je entreekaarten online.

Het prikken van dahlia’s op onze corsowagens doen we al tientallen jaren. Vanaf zaterdag 5 augustus komt er een nieuw uniek hoofdstuk bij. Vier zaterdagen in augustus dahlia’s prikken in de Efteling!

Roodkapje maakt Ontwerpprijs 2017 bekend - buurtschap Kompas

Roodkapje maakte tijdens Hemelvaart de Ontwerrpprijs bekend (foto Lianne Wijnen)

Corso Valkenswaard heeft dit jaar als thema: “65 jaar Efteling in bloemen”. Het jubileum van ’s werelds beste attractiepark mag kleurrijk gevierd worden. Dat gaan we doen op zondag 10 september in Valkenswaard. Als opmaat naar de dahliaparade zijn Corso Valkenswaard en de Efteling afgelopen maanden druk bezig geweest om te kijken naar mogelijkheden om in het attractiepark objecten te gaan prikken.

Elk weekend worden er twee of drie kunst objecten geplaatst. Diverse objecten zijn op zondag 10 september ook op een aantal bloemencorsowagens te zien. De buurtschappen zijn al enkele weken druk bezig met het maken van de objecten.

Kunst object Efteling - buurtschap Kompas 2017

Er wordt gewerkt aan één van de objecten voor in de Efteling (foto buurtschap Kompas)

De objecten worden in de Efteling met dahlia’s geprikt (in elke bloem een naald om de dahlia’s in bijvoorbeeld karton te prikken). De objecten worden geplaatst op het plein naast de nieuwe top attractie Symbolica. Een mooie ere plek in het hart van het attractiepark!

Elke zaterdagochtend worden de objecten vervoerd vanuit Valkenswaard naar Kaatsheuvel. Vanaf het moment dat de Efteling opengaat starten gemiddeld 10 dahliaprikkers met het prikken van de dahlia’s. De verwachting is dat we begin van de middag klaar zijn. De geprikte objecten staan, door de beperkte houdbaarheid van de bloemen, enkele dagen in de Efteling. 

Bloem
Laatste nieuws
Op de koffie bij
18 augustus 2017 Op de koffie bij... buurtschap Borkel en Schaft
Een mooie combinatie: met de Efteling delegatie de corsotenten bezoeken en Op de Koffie bij... buurtschap Borkel en Schaft.
lees meer >
Corso logo
17 augustus 2017 Delegatie Efteling bezoekt buurtschappen
Nieuwsgierig naar de uitwerking van alle ontwerpen trok een delegatie van de Efteling samen met het corso bestuur naar de corsotenten in Valkenswaard
lees meer >
Corso logo
15 augustus 2017 Ontwerper aan het woord (buurtschap Dommelkant)
"Geïnspireerd door De Baron en De Vliegende Hollander. Snelheid, spanning en verhaal perfect gecombineerd"
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Google+