Lente: het begin van een nieuw dahlia seizoen

17 april 2017

Het voorjaar is weer aangebroken. De dagen worden langer, de temperatuur krabbelt omhoog en de zon laat zich wat vaker zien. Voor de corsobuurtschappen het teken om de dahliaknollen in de grond te gaan zetten.

Corso Valkenswaard maakt alleen gebruik van dahlia’s. Er zijn diverse redenen waarom dahlia’s worden gebruikt. De dahliaplant is een sterke plant die goed tegen diverse weersomstandigheden kan. Daarnaast heb je dahlia’s in allerlei soorten en vooral kleuren. Een dahliaplant bloeit de gehele zomer. Dat is voor de buurtschappen een groot voordeel omdat daardoor ook dahlia’s aan andere corso’s (zoals Zundert, Sint Jansklooster, Vollenhove) verkocht kunnen worden.

De eerste knollen in de grond
Tijdens het Paasweekend zijn de eerste dahliaknollen in de grond gezet. Vier buurtschappen (Dommeldal, Kerkakkers, Oruva en Reisvenne Oranje) hebben één groot gezamenlijk veld. Samen hebben zij afgelopen zaterdag 17.500 knollen gezet in Dommelen. De komende weken gaan ook de andere buurtschappen (alleen of samen) aan de slag.

Enkele feitjes van Corso Valkenswaard:

  • De dahliaknollen gaan in april tot begin mei in de grond
  • Corso Valkenswaard heeft 11 dahliavelden
  • Totaal 50.000 dahliaplanten
  • 1.000.000 Dahlia’s worden geleverd aan andere corso’s
  • 350.000 Dahlia’s worden gebruikt voor ons eigen corso (de overige benodigde dahlia’s worden gekocht van andere corso’s)
  • 5 keer worden de dahliavelden geplukt (inclusief Corso Valkenswaard)
Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
26 mei 2017 Zonnige ontwerppresentatie - Ontwerpprijs Kompas
Tijdens Hemelvaart zijn alle veertien ontwerpen gepresenteerd. Na de opening door burgemeester Ederveen, reikte een delegatie van de Efteling de Ontwerpprijs aan buurtschap Kompas uit.
lees meer >
Corso logo
25 mei 2017 Ontwerpen 2017 Corso Valkenswaard
Vandaag zijn alle ontwerpen gepresenteerd van Corso Valkenswaard 2017
lees meer >
Corso logo
25 mei 2017 Hemelvaart: de ontwerpen worden gepresenteerd
Valkenswaard is tijdens Hemelvaart in "Hemelse sferen". Wij ook! Het is voor de officiële opening van het bloemencorso seizoen.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Google+