Lente: het begin van een nieuw dahlia seizoen

17 april 2017

Het voorjaar is weer aangebroken. De dagen worden langer, de temperatuur krabbelt omhoog en de zon laat zich wat vaker zien. Voor de corsobuurtschappen het teken om de dahliaknollen in de grond te gaan zetten.

Corso Valkenswaard maakt alleen gebruik van dahlia’s. Er zijn diverse redenen waarom dahlia’s worden gebruikt. De dahliaplant is een sterke plant die goed tegen diverse weersomstandigheden kan. Daarnaast heb je dahlia’s in allerlei soorten en vooral kleuren. Een dahliaplant bloeit de gehele zomer. Dat is voor de buurtschappen een groot voordeel omdat daardoor ook dahlia’s aan andere corso’s (zoals Zundert, Sint Jansklooster, Vollenhove) verkocht kunnen worden.

De eerste knollen in de grond
Tijdens het Paasweekend zijn de eerste dahliaknollen in de grond gezet. Vier buurtschappen (Dommeldal, Kerkakkers, Oruva en Reisvenne Oranje) hebben één groot gezamenlijk veld. Samen hebben zij afgelopen zaterdag 17.500 knollen gezet in Dommelen. De komende weken gaan ook de andere buurtschappen (alleen of samen) aan de slag.

Enkele feitjes van Corso Valkenswaard:

  • De dahliaknollen gaan in april tot begin mei in de grond
  • Corso Valkenswaard heeft 11 dahliavelden
  • Totaal 50.000 dahliaplanten
  • 1.000.000 Dahlia’s worden geleverd aan andere corso’s
  • 350.000 Dahlia’s worden gebruikt voor ons eigen corso (de overige benodigde dahlia’s worden gekocht van andere corso’s)
  • 5 keer worden de dahliavelden geplukt (inclusief Corso Valkenswaard)
Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
14 juli 2017 Ontwerper aan het woord (buurtschap Leenderweg)
"Villa Volta, een spannend, dreigend spektakel van bokkenrijders in volle vaart, op weg naar rijkdom!"
lees meer >
Frans van Best Memorial
24 juni 2017 Oldtimer rit - Frans van Best Memorial tijdens Corso Valkenswaard (inschrijving gestart)
Na een geslaagde eerste editie in 2015 vindt ook dit jaar op zondag 10 september de Frans van Best Memorialrit plaats. Heb je een old timer, een klassieker die iedereen mag zien? Schrijf je nu in!
lees meer >
Corso logo
24 juni 2017 Ontwerper aan het woord (buurtschap Wilhelmina)
"De grote blikvanger van Polles Keuken is de grote machine die midden in het restaurant staat en om de zoveel tijd op hol slaat"
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Google+