Op de koffie bij... buurtschap Kerkakkers

10 augustus 2017

Er wordt hard gewerkt aan het ontwerp De Chinese Nachtegaal. Een creatieve uitbeelding van het sprookje over een Chinese keizer die doodziek werd nadat zijn mechanische nachtegaal kapot ging. 

Ontwerp buurtschap Kerkakkers - De Chinese Nachtegaal Corso Valkenswaard

Ook bij Kerkakkers was het lekker druk in de corsotent. De thuisblijvers lieten de handjes flink wapperen. Dat corso leuk is voor iedereen, jong en oud, meisjes of stoere mannen was bij Kerkakkers goed te zien. Mannen bouwden nieuwe steigers om ook op hoogte te kunnen lassen. Nieuwe vormen werden van ijzer gebogen en vastgelast. Op de grond werd er wit papier geplakt, karton en piepschuim werden gezaagd.

Diverse onderdelen zoals twee maskers van 1,5 meter doorsnede staan op de grond klaar om op een later moment op de wagen te plaatsen. 

Wist je dat?
Bij het bloemencorso laten we graag zien waar we mee bezig zijn. Dit betekent ook dat alle tenten vrij te bezoeken zijn. De meeste buurtschappen bouwen van 19.00 tot 22.00 (maandag t/m vrijdag) en op zaterdag (in de ochtend of de gehele dag). 

Bloem
Laatste nieuws
Op de koffie bij
18 augustus 2017 Op de koffie bij... buurtschap Borkel en Schaft
Een mooie combinatie: met de Efteling delegatie de corsotenten bezoeken en Op de Koffie bij... buurtschap Borkel en Schaft.
lees meer >
Corso logo
17 augustus 2017 Delegatie Efteling bezoekt buurtschappen
Nieuwsgierig naar de uitwerking van alle ontwerpen trok een delegatie van de Efteling samen met het corso bestuur naar de corsotenten in Valkenswaard
lees meer >
Corso logo
15 augustus 2017 Ontwerper aan het woord (buurtschap Dommelkant)
"Geïnspireerd door De Baron en De Vliegende Hollander. Snelheid, spanning en verhaal perfect gecombineerd"
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Google+