Op de koffie bij... buurtschap Oud Dommelen

9 augustus 2017

Nog een kleine vijf weken en dan is het voor de 64e keer Corso Valkenswaard. Voor het zo ver is, wordt er in de corsotenten in en om Valkenswaard hard gewerkt. Elke week bezoeken we een aantal buurtschappen om de voortgang te bekijken.

Ontwerp buurtschap Oud Dommelen - De Vliegende Hollander Corso Valkenswaard

Buurtschap Oud Dommelen was vandaag aan de beurt. De buurtschap is qua bouwers één van de jongste buurtschappen van bloemencorso Valkenswaard. Zij maken dit jaar de wagen met als titel: De Vliegende Hollander. Het geheel bestaat straks uit 2 onderdelen. Een boot (wagen 1) welke probeert te ontsnappen aan een grote vloedgolf (wagen 2). De vloedgolf heeft het gezicht van een enorme leeuw, De Vliegende Hollander.

Op de koffie bij Oud Dommelen Bloemencorso Valkenswaard 2017

Tijdens ons bezoek kreeg een aantal meiden een cursus lassen. Een mooi voorbeeld dat lassen zeker niet alleen mannenwerk is. Naast het lassen werd een de jeugdwagen gewerkt voor de Kinderparade en was een groep papier aan het plakken. De ontwerpster nam al de stift ter hand om de boot qua benodigde kleuren in te tekenen.

Wist je dat?
Buurtschap Oud Dommelen vaak live muziek op de wagen heeft. Zal dat dit jaar ook weer zijn?

Bloem
Laatste nieuws
Op de koffie bij
18 augustus 2017 Op de koffie bij... buurtschap Borkel en Schaft
Een mooie combinatie: met de Efteling delegatie de corsotenten bezoeken en Op de Koffie bij... buurtschap Borkel en Schaft.
lees meer >
Corso logo
17 augustus 2017 Delegatie Efteling bezoekt buurtschappen
Nieuwsgierig naar de uitwerking van alle ontwerpen trok een delegatie van de Efteling samen met het corso bestuur naar de corsotenten in Valkenswaard
lees meer >
Corso logo
15 augustus 2017 Ontwerper aan het woord (buurtschap Dommelkant)
"Geïnspireerd door De Baron en De Vliegende Hollander. Snelheid, spanning en verhaal perfect gecombineerd"
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Google+