Programma

Dahliaparade

Leuk dat u er bent, bij het gezelligste themacorso van Nederland! Corso Valkenswaard laat op zondag 11 september 2016 weer vol trots veertien prachtige corsowagens zien. Geïnspireerd door het thema 'Fantastische visioenen', vrij naar Jheronimus Bosch. Maar wist u dat wij naast deze veertien rijdende dahlia visioenen nog veel meer te bieden hebben? We hebben voor u veel live muziek, entertainment en heerlijk eten!

Live muziek

Vanaf 11.00 uur kunt u al genieten van veelzijdige en feestvreugd verhogende muziek van o.a. 'De Bacchanten'. Dit dahlia blaas­kappellen festival kunt u vinden op vijf plekken op het parcours. Zij treden wisselend op bij: Foodstock (Frans van Bestpark aan de Statie), het podium op de Frans van Beststraat en op drie locaties op en rondom de Markt.

Tijdens de parade voeren we het muzikale entertainment op! Naast veel muziek en geluid op de corsowagens wordt de parade aangevuld met vijf fantastische muziek­korpsen en fanfares.

Heerlijk eten

Heeft u honger of zin in iets lekkers? Breng dan zeker een bezoek aan Foodstock (Frans van Bestpark aan uitgaansgebied De Statie). Foodstock is een driedaags foodfestival van vrijdag tot en met zondag. Tientallen foodtrucks vormen een openluchtrestaurant met heerlijk en gevarieerd eten en drinken. Op het parcours vindt u tevens nog vele andere Valkenswaardse horecagelegenheden.

Dagprogramma

Wat hebben we nog meer? 23 Lokale kunstenaars van Stichting VAART laten in Theater De Hofnar (aan de Markt) hun eigen visioenen zien. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen kinderen spelen op het Rabobank Kinderplein (Gele Rijersplein aan de Leenderweg). Van 12.00 tot 17.00 uur ziet u de meester zelf in actie op de Markt tijdens Jheronimus Bosch live!

Corso Valkenswaard wordt om 13.30 uur officieel geopend bij het VIP-plein op de Markt. De opening wordt verricht door burgemeester Ederveen van Valkenswaard, burgemeester Rombouts van 's-Hertogenbosch (initiatiefnemer van Bosch 500) en voorzitter van Corso Valkenswaard Chantal Dielis - Vermeulen. Dit jaar start de parade met een klein kindercorso! Kinderen hebben de toekomst en daar zijn wij trots op!

In samenwerking met Stichting Doe-Week Dommelen en diverse buurt­schappen presenteren de kinderen hun eigen creaties. Zij rijden niet mee om de prijzen. Ontvang ze met veel enthousiasme!

De parade

Om 14.00 uur start de corsoparade! Geniet van veertien kleurrijke wagens, vele tientallen figuranten, muziek en theater.

Dahlia Afterparty!

Ook zo nieuwsgierig wie er in de prijzen valt? Of nog zin in een feestje? Na de parade is het nog niet afgelopen. Geniet na op één van de vele terrasjes, luister live muziek in de tent op de Markt of kom naar de prijsuitreiking om 19.00 uur op het podium in de Frans van Beststraat (De Statie). Daarna kunt u genieten van live muziek en nog lekker eten op Foodstock. Dat wordt heerlijk nagenieten tot in de kleine uurtjes.

Flower Facebook Twitter Google+