't gezelligste dahliafeest van Brabant
13 september 2020

Een super gezellig en bomvol randprogramma

4 september 2018

Corso Valkenswaard, 't gezelligste dahliafeest van Brabant! Daar hoort natuurlijk een leuk, gevarieerd, muzikaal en vooral gezellig randprogramma bij. Op 12 plaatsen aan het parcours is de hele middag veel (muzikale) gezelligheid te vinden. Voor en tussen de wagens bieden we jullie top showkorpsen uit heel Nederland.

 

Straattheater

Moeders trots
Compleet met kinderwagen spreekt deze mooie moeder in stilte haar trots en liefde uit over haar baby. Een schouwspel dat de harten van ieder raakt. Een standbeeld om nooit te vergeten. Dit levende standbeeld won de Publieksprijs op het NK living statues 2011, categorie professionals.

Straattheater Corso Valkenswaard - Moeder trots


Verkeerd verbonden
Een butler met een ouderwetse telefoonpaal. Hij probeert telkens verbinding te leggen, echter het enige contact wat hij krijgt is met het publiek.

Straattheater Corso Valkenswaard - Verkeerd verbonden


De fotograaf
Deze ludieke fotograaf probeert zijn publiek te laten poseren voor de ideale foto. Dit is een hele klus aangezien niet iedereen in het publiek even fotogeniek is.

Straattheater Corso Valkenswaard - De fotograaf

 

De Hollandse Dame
Een nostalgische dametje; het is net of ze van echt Delfts blauw porselein is. Ze laat haar publiek genieten van de schoonheid uit de Hollandse cultuur.

Straattheater Corso Valkenswaard - De Hollandse Dame 

De Gastheer
De Gastheer is niet alleen een goede bediende, maar ook een knappe komiek die u graag op uw wenken bediend. Met zijn tafeltje al voor u gedekt, gaat u terug in de tijd waar de ober nog een echte gastheer was.

Straattheater Corso Valkenswaard - De Gastheer

 

Bloemenpracht
Bloemenpracht is een prachtige dame, kleurrijk en vol met bloemen. Met haar bloemenmandje tovert ze u naar een andere wereld en laat ze u meegenieten met de intensiteit die bloemen kunnen hebben.

Straattheater Corso Valkenswaard - Bloemenpracht

 

Willem 1
De eerste koning van het Nederlandse rijk was Willem I. Hij regeerde tussen 1813 en 1840 met veel daadkracht en trots.

Straattheater Corso Valkenswaard - Willem 1

 

De Nar
Deze historische grappenmaker, met haar herkenbare uiterlijk en grollen, slaagt er altijd in mensen te entertainen.

Straattheater Corso Valkenswaard - De Nar

 

De vergeetZenietjes
Een animatie act die graag de bloemetjes buiten zet! Deze sprankelende typetjes in bloemenstijl laten het publiek een keuze maken uit verschillende VergeetZEniet bloemetjes;

De ‘zoete bloem’ (iets te snoepen), de ‘uitvoerende bloem’ (een kleine performance als in een liedje), de ‘warme bloem’ (een warme knuffel) en niet te vergeten de ‘herinneringsbloem’ (Polaroidfoto).

Kortom deze speelse animatie draagt bij aan succes op iedere gelegenheid; de dames zorgen er dan ook gegarandeerd voor dat je ‘ZE niet vergeet’!

Straattheater Corso Valkenswaard - De vergeetZenietjes

 

Muziek

De Bacchanten
Een veelzijdige en feestvreugde verhogende band 'De Bacchanten'. Gegarandeerd interactie met het publiek, van jazz tot carnavaleske brass en meer dan 30 jaar speelervaring.

 

K-street Jazzband
De K-Street Jazzband houdt het bij voorkeur ,traditional': de actie bevindt zich tussen 1900-1920. Dat betekent een authentieke bezetting van koper, hout, vel en snaren die samen zingen, akkoorden neerzetten, ritme maken en collectief soleren.

Als je denkt dat dit oubollige, saaie en ondansbare muziek oplevert heb je het mis: het is jazzmuziek zoals je het nog nooit hebt gezien!

Muziekgezelschap Corso Valkenswaard - K-street Jazzband Foto: BN de Stem

 

Strudel und streifen
Van klassiek tot modern. Met oog voor de Oostenrijkse traditie. Dat is Strudel und Streifen!

Muziekgezelschap Corso Valkenswaard - Strudel und streifen 

Koren

Popkoren prestige Eindhoven en Rotterdam
Popkoor Prestige is een spetterend pop- en show koor, met een repertoire dat bestaat uit de nieuwste pop, rock en soul hits. Denk aan artiesten als Justin Timberlake, Ed Sheeran, Shawn Mendes, Kensington. De leden variëren in de leeftijd van 12 tot 65+, zowel mannen als vrouwen.

 

Plattegrond straattheater en muzieklocaties

 Op 12 plaatsen aan het parcours is de hele middag veel (muzikale) gezelligheid te vinden.Plattegrond Corso Valkenswaard 2018 - locaties straatartiesten en bonnenverkoop

Showkorpsen tijdens de parade

Showharmonie OBK  (Oefening Baart Kunst), Rhenen, Utrecht

Onder leiding van: Tambour-maitre Arjen Roelofsen
Opening van de parade.

Harmonieorkest OBK Rhenen Corso Valkenswaard 2017

Het harmonieorkest van OBK bestaat uit zo'n 40 muzikanten die samen de liefde voor muziek delen. Dit veelzijdige gezelschap kun je tegen komen bij optochten, taptoes en veel andere binnen- en buitenevenementen.

Het harmoniekarakter van het orkest zorgt voor warme klanken. Het feit dat ze straatoptredens combineren met het houtkarakter van een harmonieorkest maakt OBK zo uniek in Nederland. 

Het repertoire bestaat uit marsmuziek afkomstig uit onder andere Nederland, Rusland, de Verenigde Staten, Tsjechië en Groot Brittannië. 

OBK is al voor de 21ste keer te gast in Valkenswaard!

 

Jeroen Bosch Verkennersband, ’s Hertogenbosch, Noord-Brabant

Plaats parade: tussen wagen 2 en 3

De Jeroen Bosch Verkennersband is opgericht in 1952. Begonnen als klein signaalkorps is het met de jaren uitgegroeid tot een jachthoornkorps op hoog niveau.  In April jongstleden heeft de band een ommezwaai moeten maken en is vanaf die tijd hard aan het werk om als een marching brassband verder door te gaan.

Muziekgezelschap Jeroen Bosch Verkennersband - Corso Valkenswaard 2018 

Drumfanfare Laurentius, Voorschoten, Zuid-Holland

Onder leiding van: Tambour-maitre Frank van der Meide
Plaats parade: tussen wagen 5 en 6

Drumfanfare Laurentius is een orkest met een ‘Engelse uitstraling’, bestaat uit zo’n 45 muzikanten en verzorgt jaarlijks diverse mars- en showoptredens in binnen- en buitenland. De ver­eniging vierde in 2013 haar 90 jarig bestaan.

Drumfanfare Laurentius Voorschoten - Corso Valkenwaard 2018


Showband KDO, Groessen, Gelderland

Onder leiding van: tambour-maître Hans Verhoeks
Plaats parade: tussen wagen 8 en 9

Showband K.D.O. wat staat voor Kunst Door Oefening, is opgericht op 15 augustus 1966. K.D.O. is een actieve en dynamische vereniging uit Groessen, Groessen is een klein dorp met circa 2000 inwoners dat ligt in de Liemers, tussen Arnhem en Zevenaar. 

Inmiddels bestaat de band uit circa 40 (vooral heel veel jeugd) spelende leden!. Showband K.D.O. wordt zeer gewaardeerd en mag zich verheugen in een grote belangstelling bij taptoe – organisaties en organisaties van corso’s en andersoortige show optredens.

Showband KDO - Corso Valkenswaard 

 

Drumfanfare Excelsior uit Renkum Gelderland

Onder leiding van: Tambour-maitre Gerdo Schaap
Plaats in de parade: tussen wagen 11 en 12

De vereniging is opgericht in 1934 . Vanaf 1 maart 2013 is de huidige muzikale weg ingeslagen. Excelsior presenteert zich als marching band met Amerikaanse invloeden.

Excelsior Renkum is een spraakmakend gezelschap in de korpsmuziek sector, met een muzikaal product dat altijd op hoog niveau uitgevoerd zal worden.

De belangrijkste missie binnen de vereniging is nog steeds gezelligheid en saamhorigheid. Deze aspecten staan hoog in het vaandel en zorgen bij Excelsior voor het al jaren voortdurende succes tijdens de vele optredens in binnen- en buitenland.

Drumfanfare Excelsior - Corso Valkenswaard

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
12 november 2019 Thema Corso Valkenswaard 2020 - Wereldse feesten
Op zondag 13 september is Valkenswaard het episch centrum van de meest kleurrijke culturele festivals van de wereld.
lees meer >
Corso logo
1 oktober 2019 Corso film op vrijdag 4 oktober!
Op vrijdag 4 oktober vindt de première van de Corso documentaire plaats. Een mooie film van afgelopen corsoseizoen! Er zijn nog online tickets beschikbaar!
lees meer >
Corso logo
9 september 2019 Uitslag Corso Valkenswaard 2019
De uitslag en alle prijzen van Corso Valkenswaard 2019
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+