't gezelligste dahliafeest van Brabant
13 september 2020

Kerkakkers wint ontwerpprijs 2018

12 mei 2018

Valkenswaard in Hemelse sferen. Valkenswaard stroomde vol met dagjes mensen, om een rondje over de braderie te lopen. Corsoliefhebbers en geïnteresseerden sloegen tijdens dit rondje even af naar de tuin van café zaal DuCommerce aan de Frans van Beststraat.

Het weer was ons allen goed gezind. In de ochtend verlieten de buien Brabant en in de middag liet zelfs de zon zich regelmatig zien. Uit de wind was het in de 'corsotuin' goed toeven. Op grote doeken waren 14 ontwerpen gepresenteerd. Een enkel buurtschap had een maquette bij. 

Nieuwe bouwgroep: Rapelenberg
Afgelopen jaren bezochten ouderen en mensen met een beperking elke zomer diverse corsotenten in en om Valkenswaard. Dat smaakte voor een aantal van hen naar meer. Woonzorgcomplex Rapelenberg wil dit jaar zelf de handjes uit de mouwen steken. Medewerkers en bewoners van Rapelenberg gaan een eigen corsowagen maken. Ook zij hebben hun ontwerp gepresenteerd. Deze bouwgroep wordt waar mogelijk ondersteunt door de corsogemeenschap. 

Buurtschap Kerkakkers winnaar ontwerpprijs 2018
Kerkakkers heeft direct haar eerste prijs van dit jaar in de wacht gesleept: de Ontwerpprijs. Volgens een onafhankelijke jury hebben zij het beste het thema vertaald in een ontwerp. De prijs werd uitgereikt door burgemeester Anton Ederveen en voorzitter Chantal Dielis.

Kleuren, kleuren, kleuren
Sinds dit jaar is de werkgroep Jeugd en Onderwijs nog actiever. We willen jeugd nog nauwer bij het corso betrekken. Dit kan door je eigen corsowagen te maken in de schuur van familie of vrienden of natuurlijk bouwen in één van de corsotenten. In de corsotent hebben kinderen volop gekleurd of een eigen corsowagen ontwerpen. Veel kinderen hebben informatie meegenomen om te helpen met het corso. Heb je vragen over deelname aan de jeugdparade mail dan naar onderwijs@corsovalkenswaard.nl 

Tot 18.00 uur bleef de corsotuin open. Daarna mengde iedereen zich in de gezelligheid op straat. Vergezeld van een live bandje. 

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
12 november 2019 Thema Corso Valkenswaard 2020 - Wereldse feesten
Op zondag 13 september is Valkenswaard het episch centrum van de meest kleurrijke culturele festivals van de wereld.
lees meer >
Corso logo
1 oktober 2019 Corso film op vrijdag 4 oktober!
Op vrijdag 4 oktober vindt de première van de Corso documentaire plaats. Een mooie film van afgelopen corsoseizoen! Er zijn nog online tickets beschikbaar!
lees meer >
Corso logo
9 september 2019 Uitslag Corso Valkenswaard 2019
De uitslag en alle prijzen van Corso Valkenswaard 2019
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+