't gezelligste dahliafeest van Brabant
13 september 2020
Kaarten / Tickets

Artiesten & muziekgezelschappen

Vanaf 11.00 uur kunt u rondom het parcours al genieten van feestelijke en sfeerverhogende muziek en vermaak van straattheater. Bij diverse ingangen van het parcours is het ontvangst feestelijk en proeft u de Brabantse gezelligheid!

Straatmuzikanten Brassta!
Zo staan voor u klaar straatmuzikanten Brassta! Straatmuzikanten in hart en nieren die hun ervaring hebben opgedaan in steden zoals Antwerpen, Keulen, Praag en Berlijn. Dat is BRASSTA!

Brassta straatmuzikanten - randprogramma Corso Valkenswaard 2019

Deze 6-koppige band bestaat uit blazers, accordeon, gitaar, mondharp en drums. Brassta! brengt een uiteenlopende mix van  Jazz, Ska, Blues, Klezmer, Funk en Sousa Brass. Een graag geziene band op festivals, evenementen, podia maar óók op straat. Zang, ambiance, presentatie, bluesharp en vette solo’s ontbreken niet! Zo stond de band op verschillende festivals in de Benelux met onder andere als hoogtepunt Jazz Festival Breda in 2015 en 2016 en 2019!

Stad Hofkapel de Eendracht uit Eindhoven met meer dan 900 nummers op het repertoire. Echofonics, 14 enthousiaste muzikanten die toe waren aan een affaire buiten de fanfaremuziek. Het gevolg van dit avontuur is een heuse bras(s)partij aan muziekstijlen. En nog veel meer muziek!

Tijdens de parade voeren we de muzikale entertainment op! Veel muziek en live entertainment op en rondom de corsowagens, wordt aangevuld met top muziekkorpsen en fanfares uit heel Nederland.

Straattheater

Bokken sprongen
Gezelligheid betekent ook vermaak. Bokken sprongen zorgen voor levend theater. Springend op hun springstelten vinden deze imposante dieren op speelse muziek hun weg tussen het publiek.

Act bokken sprongen Corso Valkenswaard

 

Showkorpsen tijdens de parade

Natuurlijk kan muziek en live vermaak tijdens ’t gezelligste dahliafeest van Brabant niet ontbreken! Top showkorpsen en showbands uit Nederland lopen voor, tussen en achter de parade.

Jeugdkorps Jong St. Sebastianus (Gendt, NL)

Opening van de Jeugdparade!

Dit korps van jeugdige muzikanten, in de leeftijd van 9 tot 16 jaar, behoort al enkele jaren tot de top van de Nederlandse jeugdkorpsen. Zij nemen met regelmaat deel aan het Open Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen in Vlissingen en het Jeugdfestival in Stiens. Jong Sebastianus, bestaande uit door de Sebastianus Academy kwalitatief goed opgeleide jongens en meiden, is een graag geziene gast in binnen- en buitenland op taptoevelden en streetparades.


 

Showharmonie OBK  (Oefening Baart Kunst), Rhenen, Utrecht

Onder leiding van: Tambour-maitre Arjen Roelofsen
Opening van de parade.

Harmonieorkest OBK Rhenen Corso Valkenswaard 2017

Het harmonieorkest van OBK (Oefening Baart Kunst) bestaat uit zo'n 50 muzikanten die samen de liefde voor muziek delen. Dit veelzijdige gezelschap kun je tegen komen bij optochten, taptoes en veel andere binnen- en buitenevenementen. Het feit dat OBK straatoptredens combineert met het houtkarakter van een harmonieorkest maakt OBK zo uniek in Nederland. Het repertoire bestaat uit marsmuziek. OBK is al voor de 22ste keer te gast in Valkenswaard. Ze worden voorafgegaan door: Majorette en Dans Meijel. 

In 1977 werd de majorettevereniging Mèhlse Dörskes opgericht. Onder de deskundige leiding van Annelies van Kempen-Verstappen zijn er reeds vele Nederlandse Kampioenstitels in de wacht gesleept door de diverse majorette- en dansgroepen. Tegenwoordig opereren ze als een van de weinige zelfstandige majoretteverenigingen in Nederland. 


Showkorps O & V – Nuenen

Plaats parade: tussen wagen 2 en 3

O & V kom je regelmatig tegen op muziekfestivals, streetparades en taptoes in binnen- en buitenland. Showkorps O&V is een energieke en actieve vereniging die voortdurend bezig is met creativiteit en vernieuwing en streeft daarbij naar verbetering van kwaliteit op show-technisch en muzikaal niveau. Het korps bestaat uit een enthousiaste groep majorettes, een boeiende percussiegroep en een gevarieerde blazerssectie. In 2019 wonnen zij twee keer zilver tijdens de Europese Kampioenschappen Show in Rastede.


St. Joris Showband

Onder leiding van: Tambour-maitre Dick van Gerwen
Plaats parade: tussen wagen 5 en 6

St. Joris Showband - Corso Valkenswaard 2019

St. Joris Showband is een unieke marchingband in de Brabantse Kempen en misschien wel in heel Nederland. Een ware entertainer! Naast traditionele optredens zoals parades, corso's en taptoes, is St. Joris Showband zich ook gaan specialiseren in maatwerk optredens Zoal het evenement 'Vrienden van Sint Joris Live!'  St. Joris Showband kan veel verschillende muzieksoorten spelen, van rock tot latin-swing en van pop tot jazzy!


 

Drumfanfare Amantius ’s-Hertogenbosch

Onder leiding van: tambour-maître Martijn van Schadewijk
Plaats parade: tussen wagen 8 en 9

De Show- & Marchingband (SMB) van Drumfanfare Amantius is een graag geziene gast op verschillende taptoes, street parades en concerten in binnen- en buitenland. Dit orkest heeft al in verschillende plaatsen in Nederland opgetreden, maar ook in Frankrijk, Polen, Luxemburg en België.

Gedurende de verschillende Streetparades die de Show- & Marchingband jaarlijks opvoert, laten zij vooral veel stevige marsen horen.


Show- en Marchingband St. Sebastianus – Gendt NL

Onder leiding van: Tambour-maitre ...
Plaats in de parade: tussen wagen 11 en 12

Show- en Marchingband St. Sebastianus – Gendt NL- Corso Valkenswaard

Het korps dat in 1499 is opgericht, werd later een voorbeeld voor de huidige militaire korpsen. De bekende zwarte uniformen, met rode, gouden en witte accenten, zijn kenmerkend voor de Show- & Marchingband. Hiermee heeft het korps een traditionele, maar ook een eigentijdse uitstraling. De Show- & Marchingband blinkt uit door twee sterke voorkeuren in de muziek. Met het brede, en geregeld vernieuwende marsrepertoire en de bekende popsongs, weten zij het publiek altijd te verrassen. Onder de warme en traditionele sound, wordt door het slagwerk een mooie basis gelegd.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
9 september 2019 Uitslag Corso Valkenswaard 2019
De uitslag en alle prijzen van Corso Valkenswaard 2019
lees meer >
Corso logo
6 september 2019 Corso selfie podium!
Opening Corso Valkenswaard selfie podium op vrijdag 6 september om 17.00 uur! Tegenover Weerderhuys.
lees meer >
Corso logo
4 september 2019 Corso Valkenswaard Prikmunt
Nieuw! De allereerste Corso Valkenswaard Prikmunt. Dit collectors-item wil je toch hebben?
lees meer >
Corso logo
4 september 2019 140 kinderen nemen deel aan Jeugdparade
Voor het derde jaar op rij zijn er meer deelnemers. Diverse kinderen hebben zich aangemeld om met een versierde fiets mee te rijden. Aansluitend zijn er 10 jeugdwagens.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+