't gezelligste dahliafeest van Brabant
13 september 2020
Kaarten / Tickets

Dagprogramma zondag 8 september

Overzicht van activiteiten op corso zondag

Op zondag 8 september is er vanaf 12.00 al volop gezelligheid in het centrum van Valkenswaard De parade start om 14.00 uur, ’t gezelligste dahliafeest van Brabant!

De parade wordt geopend met versierde fietsen. Kinderen gingen en gaan nu de straat op met versierde fietsen. De Tweede Wereldoorlog kwam in Brabant in september 1944 ten einde. De aanleiding voor Bloemencorso Valkenswaard was een feit!

Kinderplein
Wat hebben we nog meer? Van 12.00 tot 18.00 uur kunnen kinderen en jeugd van 2 tot 16 jaar zich uitleven op het Kinderplein (Gele Rijersplein aan de Leenderweg). Er staan veel leuke attracties en activiteiten klaar zoals een zweefmolen, multiplay Safari, diverse springkussens, er kan gescheurd worden in kinderauto’s, eendjes vissen, actief spelen met een gamesimulator, uitleven op een stormbaan, je voetbalkunsten vertonen in de pannakooi en de hoogte opzoeken met een klimwand. Leef je uit op het Kinderplein!

Kinderplein zweefmolen Corso Valkeswaard 2019

Opening parade
Corso Valkenswaard wordt officieel om 13.40 uur geopend op de Markt. De opening wordt verricht door burgemeester Ederveen van Valkenswaard en voorzitter van Corso Valkenswaard Gabriella Buijs. Dit jaar wordt de parade geopend door kinderen met versierde fietsen als eerbetoon aan 75 jaar bevrijding!

De parade
Om 14.00 uur start de parade met de jeugdparade! Elk jaar zijn er meer jeugdige deelnemers. Dit jaar zijn er maar liefst 10 jeugdwagens en 140 kinderen die op zondag meelopen. De kinderen hebben zelf hun wagen ontworpen en gemaakt. Na de jeugdparade start direct de Grote Parade.

Jeugdparade - Corso Valkenswaard 

De Grote Parade wordt geopend door bouwgroep HandenInEen. Totaal zijn er 14 deelnemers. De deelnemers zijn buurtschappen of bouwgroepen uit Borkel en Schaft, Dommelen en Valkenswaard. Geniet van veertien kleurrijke wagens, honderden figuranten, (live) muziek, geluid en technische hoogstandjes. Het gezelligste dahliafeest van Brabant! Direct na eerste doortocht kunt u uw stem uitbrengen voor de ED Publieksprijs.

Winnaar buurtschap Stadsebergen 2018 - Corso Valkenswaard

Dahlia Afterparty!
Wie heeft er gewonnen? Of nog zin in een feestje? Gezelligheid kent geen tijd. Geniet na op één van de vele terrasjes of kom naar de prijsuitreiking om 19.00 uur in de Frans van Beststraat (De Statie). Daarna kunt u genieten van live muziek (onder andere Brassta). Een feest voor iedereen!

Prijsuitreiking Corso Valkenswaard 2018 - Winnaar Stadsebergen

Klik hier voor de parade volgorde, ontwerpen en extra info
Klik hier om de programmaflyer te bekijken.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
9 september 2019 Uitslag Corso Valkenswaard 2019
De uitslag en alle prijzen van Corso Valkenswaard 2019
lees meer >
Corso logo
6 september 2019 Corso selfie podium!
Opening Corso Valkenswaard selfie podium op vrijdag 6 september om 17.00 uur! Tegenover Weerderhuys.
lees meer >
Corso logo
4 september 2019 Corso Valkenswaard Prikmunt
Nieuw! De allereerste Corso Valkenswaard Prikmunt. Dit collectors-item wil je toch hebben?
lees meer >
Corso logo
4 september 2019 140 kinderen nemen deel aan Jeugdparade
Voor het derde jaar op rij zijn er meer deelnemers. Diverse kinderen hebben zich aangemeld om met een versierde fiets mee te rijden. Aansluitend zijn er 10 jeugdwagens.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+