Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Programma

Het programma op hoofdlijnen

Dit jaar vindt, van 8 t/m 10 september, de tweede editie van het Corso & Cultuur Festival plaats. Centraal element tijdens het Corso & Cultuur Festival is de Tent. Deze staat van vrijdag t/m maandag bij de Nicolaaskerk. Hier kun je het gehele weekend terecht. Om te beginnen voor de Ondernemersborrel op vrijdagavond en voor de previews/optredens op zaterdag. Daarnaast dient de tent als VIP-ruimte tijdens de corsoparade op zondag. Ten slotte vindt hier op maandag het traditionele corsobouwfeest plaats.

Vr 8 & za 9 sep | Prikken in de corsotenten

Wist je dat er op vrijdag 9 en zaterdag 10 september 2,5 miljoen dahlia’s één voor één met een naald in karton op de wagens worden geprikt? Ga eens kijken, je weet niet wat je ziet! Dit jaar reizen de Zaidico’s en Van Dansewinkel, op zaterdagmiddag, rond langs de corsowagens voor muzikaal vermaak.

Voorprikken van de naald in de dahlia - Corso Valkenswaard

Za 9 sep | Dahlia's en optredens

Bewonder op zaterdagmiddag alle dahlia-objecten, bezoek kinderactiviteiten op de Markt met het hele gezin en geniet van vele previews en muzikale optredens.

Er zijn verspreid over 4 locaties door het centrum kleurrijke dahlia-objecten te zien. De objecten zijn te zien in het Frans van Bestpark, op de Markt, bij het Weerderhuis/ VVV en bij de Corridor.

PLATTEGROND DAHLIA-OBJECTEN

Za 9 & Zo 10 sep | Familievermaak

Voor het hele gezin is er op zaterdag- en zondagmiddag van alles te beleven. Van klauteren op de stormbaan en springen op het springkussen tot zelf bloemen prikken. Daarnaast kun je genieten van jeugdtheater of lekker wegdromen in een van de Dromoscopen en genieten.

Zo 10 sep | Corsoparade: Hocus Focus

Op zondag 10 september is Valkenswaard weer een prachtige kleurrijke bloemenzee. Vandaag is niets wat het lijkt. Laat je verrassen en kijk je ogen uit bij de 13 prachtige corsowagens. De parade wordt aangevuld met 9 jeugdwagens. Alle corsowagens zijn vanaf 10.30 uur al te bewonderen op hun startlocatie. Om 14.30 uur start de corsoparade en na de parade worden alle wagens rondom de markt geplaatst en kun je ze nog van dichtbij bekijken.

In de middag kun je zowel op het podium op de Statie en op de Markt genieten van straattheater en muziek. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking bij het podium op de Statie en daar kun je aansluitend genieten van muzikaal spektakel.

Het programma in het gehele weekend

Het volledige programma van het Corso & Cultuur festival kun je terugvinden op de website van De Hofnar. Of via het online programmboekje.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn