Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
6 t/m 8 september 2024

Corso Valkenswaard op Nationale inventaris immaterieel cultureel erfgoed

8 september 2013

Het Corso van Valkenswaard werd zondag voor de 60e keer gehouden. Vlak voor de start werd bekend dat het evenement een plekje heeft gekregen op de Unesco Nationale inventaris voor immaterieel cultureel erfgoed.

Aan het begin van het corso gaf voorzitter Chantal Vermeulen aan bijzonder trots te zijn op de erkenning van het evenement door Unesco. "Het is echt een erkenning van onze traditie", zo gaf ze aan. Een erkenning die het Bloemencorso in Zundert eerder ook kreeg. Net als de Boxmeerse Vaart en de Brabantsedag in Heeze. In totaal staan er nu dus vier Brabantse tradities op deze tradities van Unesco.  

Behalve de erkenning door Unesco werd zondag ook bekend dat het bloemencorso voortaan als Corso Valkenswaard door het leven gaat en dus niet langer als Bloemencorso Valkenswaard. Met de naamsverandering werd ook een nieuw logo gepresenteerd.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Publieksprijs! Wie vind jij de winnaar?
Jouw stem telt? Stemmen kan op zondag 10 september tussen 11.00 en 18.00 uur. Alle publiekstemmen worden bij elkaar opgeteld en vormen de winnaar van de Publieksprijs.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn