Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Jubilerend Bloemencorso live op TV

12 augustus 2013

Omroep Brabant

Voor het eerst in haar bestaan is het Bloemencorso Valkenswaard live op televisie te zien. Met veertien deelnemende buurtschappen behoort het Valkenswaards dahliacorso tot de grootste van Nederland. Omdat het corso dit jaar ook haar 60-jarig jubileum viert, heeft Omroep Brabant besloten de praaltocht op 8 september op TV uit te zenden. Door een substantiële bijdrage van de gemeente Valkenswaard is het zelfs mogelijk het hele corso van begin tot eind live uit te zenden.

Speciaal voor het jubileumjaar heeft de organisatie de bouwers gevraagd terug te blikken op het verleden. Met als thema Made in Holland, ‘Nederlanders in den vergetelheid’. Oftewel Nederlanders die een onuitwisbare herinnering hebben achtergelaten. Van Nobelprijswinnaars tot sporters.

Het corso past uitstekend in de ambitie van Omroep Brabant om zoveel mogelijk evenementen in Brabant live op TV uit te zenden. Zowel op cultuur, muziek –als sportgebied. Volgens burgemeester Anton Ederveen past deze wens van Omroep Brabant goed bij het uitnodigende Valkenswaard. "Hier in de regio weet men hoe bijzonder en gezellig dit evenement is, en dat laten we - zeker in een jubileumjaar -  graag aan de rest van Brabant zien."

Omroep Brabant zendt Bloemencorso Valkenswaard op zondag 8 september van begin tot eind LIVE uit. De uitzending start om 13.30 uur en duurt tot circa 16.30 uur. Vanaf 18.45 uur zijn de hoogtepunten te bekijken in de compilatie die elk uur wordt herhaald tot maandagmiddag.

Behalve op TV zal Omroep Brabant het corso ook live uitzenden op omroepbrabant.nl en via haar apps voor tablet en smartphone.

Bloem
Laatste nieuws
thema-2024
9 mei 2024 Ontwerpen 2024
Ontwerpen Corso en Cultuur festival 2024!
lees meer >
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn