Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
6 t/m 8 september 2024

Kom kijken naar wat Nederland de afgelopen 60 jaar roemrijk of beroemd maakte!

5 september 2013

Het komend corso belooft een heel bijzondere editie te worden. Al 60 jaar trekken de praalwagens door de straten van Valkenswaard. De 2e zondag van september heeft een grote betekenis in Valkenswaard en met de UNESCO erkenning als Immaterieel Erfgoed, zelfs landelijk.

Vanaf januari vonden er al diverse feestelijke jubileumactiviteiten plaats voor de bouwers en de Valkenswaardse gemeenschap, zondag 8 september vindt het hoogtepunt plaats. In het thema “Made in Holland” laten de 14 buurtschappen zien wat Nederland de afgelopen 60 jaar roemrijk of beroemd maakte. Zij die dingen deden die niemand voor mogelijk had gehouden, zij daagden 14 ontwerpers uit, de prestaties waar een klein land groot in kan zijn. Creaties waardoor een klein dorp heel groots kan zijn!

Om half twee vindt de officiële opening plaats op de markt. Daarna kunt u gaan genieten van de praalwagens. Maar zeker ook van de randactiviteiten, op het parcours komt u muziek, theater en activiteiten voor jong en oud tegen, in het thema Made in Holland. Na de parade is het feest nog niet voorbij, zowel op de markt als op de statie vinden er nog volop activiteiten plaats.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Publieksprijs! Wie vind jij de winnaar?
Jouw stem telt? Stemmen kan op zondag 10 september tussen 11.00 en 18.00 uur. Alle publiekstemmen worden bij elkaar opgeteld en vormen de winnaar van de Publieksprijs.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn