Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Saamhorigheid van Corso

9 september 2014

In 2012 ontwikkelde Bloemencorso Valkenswaard haar nieuwe visie, Corso maak je samen. Een duidelijke kreet, die de saamhorigheid die corso met zich meebrengt symboliseert. 
Want corso is meer dan een wagen bouwen, corso is samen iets maken, samen leren, samen lol hebben en door samenwerking het onmogelijke mogelijk maken.

Het Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed erkende al eerder het bijzondere karakter van het Valkenswaardse Corso, door Corso op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed te plaatsen. Mevrouw Ineke Strouken, directeur van het VIE, zei daarover: “Het zit in de harten,  hoofden en handen, maar vooral in de liefde van mensen. Het is iets dat doorgegeven wordt van generatie op generatie op generatie”. 

De afgelopen dagen werd in Valkenswaard  meer dan ooit duidelijk hoe bijzonder de band met Corso is. Nadat er afgelopen zaterdag brand ontstond bij Buurtschap Crescendo verenigde de buurtschappen zich. Hulp werd opgestart, materialen die gemist konden worden gebracht. En ook aan het moraal van de bouwers van Crescendo werd gedacht, er werden talloze vlaaien en andere lekkernijen gebracht als steun voor de bouwers. 

Het bedrijfsleven liet van zich horen, waardoor opbouw van de tent mogelijk was. Uit bekende en onbekende hoek kwam hulp. Om de wagen van Crescendo op de weg te krijgen.
De samenwerking met hulpdiensten en gemeente verliep vlekkenloos. Burgemeester en wethouders kwamen per plaatse om polshoogte te nemen, te ondersteunen en er te zijn voor de corso gemeenschap.

Inmiddels zijn we amper 3 dagen verder, de wagen van Crescendo staat bijna "in het wit". Een term voor wagenbouwers om aan te geven dat de wagen zover gereed is dat de bloemen erop kunnen. Crescendo rijdt mee aanstaande zondag! En dan kan alleen door de hulp van velen, maar zeker ook door de mentaliteit en veerkracht van Crescendo. Valkenswaard voelt het in al haar harten, de passie voor corso. Het bewijs: CORSO MAAK JE SAMEN!

Wij zijn enorm trots op onze bijzondere corsogemeenschap en gaan er met elkaar SAMEN een mooi feestje van maken.

Bestuur Corso Valkenswaard

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn