Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Bloemencorso Valkenswaard van start tijdens Hemelvaart

18 mei 2015

Donderdag 14 mei vond weer de jaarlijkse ontwerp presentatie plaats van Bloemencorso Valkenswaard. Met het evenement "Valkenswaard in hemelse sferen wordt Valkenswaard traditie getrouw tijdens Hemelvaart druk bezocht. Bloemencorso Valkenswaard en haar 14 buurtschappen vormden dit jaar een niet te missen onderdeel van het evenement. Meters hoge stellages opgevrolijkt met ballonnen en de buurtschap vlaggen in top. Aan de stellages waren de ontwerpen opgehangen. Soms aangevuld met een maquette.

Het weer was alle bezoekers goed gezind. De zon liet zich regelmatig zien, waardoor het op de Statie voor veel bezoekers en corsoliefhebbers goed toeven was. Iets na 15.00 uur openden voorzitter Chantal Vermeulen en burgemeester de heer Ederveen het Valkenswaardse corso. Dit jaar werd tijdens de opening tevens de Ontwerpprijs bekend gemaakt. Buurtschap Kerkakkers won deze prijs.

Wellicht heeft u als bezoeker het ontwerp van Dommelkant gemist. Het is helaas hen niet gelukt om hun ontwerp voor Hemelvaart af te krijgen. De buurtschap is druk bezig en zal binnenkort haar ontwerp ook wereldkundig maken.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn