Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

De corsotenten worden weer gezet

15 juni 2015

Vrijdag 4 juni was buurtschap Reisvenne Oranje het eerste Valkenswaardse buurtschap dat haar tent ging zetten. Afgelopen weekend volgden al snel meerdere buurtschappen. Zo hebben we een bezoekje gebracht aan Stadsebergen, Wilhelmina, Dommeldal en Oruva. Zie ook onderstaande foto's.

Waarom zetten buurtschappen een tent?
De reden dat elk buurtschap een corsotent zet is vanwege de omvang van een corsowagen. Een corsowagen mag maximaal 6,5 meter hoog zijn en ongeveer 4,5 meter breed. Er zijn maar weinig vrije plekken waar zo'n wagen droog gebouwd kan worden.

Een tent wordt opgebouwd uit steigerpijpen en/of jukken. Met steigerplanken worden looproutes gemaakt, zodat de wagen vanaf verschillende hoogtes goed en veilig te bouwen is. Om droog te kunnen staan worden er over het ijzeren geraamte groene, witte of blauwe zeilen getrokken. Op deze manier heeft elk buurtschap een tijdelijk droog onderkomen. De ideale thuisbasis voor vele bouwers. Als de tent eenmaal staat kan het onderstel de tent in worden gereden. Dat is het moment om de wagen op te gaan bouwen. Nieuwsgierig? Loop gerust eens in de avond (vaak tussen 19.00 en 22.00 uur) of zaterdag overdag een corsotent binnen. 

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn