Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Op de koffie bij Oud Dommelen en Dommeldal

6 augustus 2015

Woensdagavond was weer een mooi moment om een rondje "Op de koffie bij..." te maken. Dit keer was Dommelen aan de buurt. In Dommelen zitten de buurtschappen Oud Dommelen en Dommeldal.

 

Deel 3. Op de koffie bij… Oud Dommelen

Diverse fietsen en auto’s voor de tent aan de Narcislaan. Vaak een goed teken dat er volop gewerkt wordt. Bij binnenkomst direct een warm onthaal door oud voorzitter van Stichting Corso Valkenswaard Jos van Leeuwen. Na zijn voorzitterschap heeft hij de draad bij zijn voormalig buurtschap Oud Dommelen weer opgepakt.

 

Binnen in de tent veel jeugd aan de slag. Op dit moment bestaat de groep uit met name tieners/begin twintigers een enkele ‘nestor’ zorgt voor de aansturing. Oud Dommelen hergebruikt dit jaar kranten (de titel van de wagen “Oud nieuws”). In het midden van de tent de grootste vouwboot. Bovenin werd gelast en beneden zorgden kinderen voor het pappen (het smeren van behangselplak) van de kranten. De boot was goed zichtbaar. Totaal rijden er straks 4 gevouwde boten. Op de wagens in totaal 66 (!) figuranten, allemaal aangekleed met iets van kranten (een kledingstuk, een pruik etc.). De werkgroep figuratie is dan ook al volop bezig met de aankleding van de groep.

 

Oud Dommelen heeft ook laten zien zeer actief in wijk te zijn. Een mooi (full-colour) wijkboekje, posters om de wijk te informeren en georganiseerde activiteiten voor jong en oud. Corso’s is van en voor iedereen! Goed om te zien dat ook in deze tijd van smartphones, games etc. nog genoeg jeugd naar onder andere de tent van Oud Dommelen gaat.

 

Deel 4. Op de koffie bij… Dommeldal

De tent van Dommeldal staat aan Damianusdreef (naast het terrein van de kinderboerderij) in Dommelen. Ook bij Dommeldal was er nog weinig van vakantiestilte te merken. Diverse lasploegen waren aan een tafel of op de wagen bezig. Enkele honden (de wagen heeft als titel “Vuilnisbakkenras”) waren al gelast en stonden op de wagen. Tijdens de optocht zijn er 9 honden te zien. De honden die er nu al staan, zijn zeer mooi vormgeven. De honden staan dicht bij elkaar, waardoor het een hele uitdaging wordt om de wagen straks te prikken en van alternatief materiaal te voorzien.

 

Alternatief materiaal heeft Dommeldal genoeg. Op tijd is men begonnen met verzamelen en regelen. Materialen die onder andere gebruikt worden zijn platgetrapte blikjes frisdrank, koffiecups, mos, printplaat en nog veel meer. Voor elke hond wordt er naast dahlia’s een alternatief materiaal gebruikt. De afgelopen weken waren er bouwavonden met 25 bouwers in de tent! Om 21.30 uur zat de bouwavond er op en kon de avond afgesloten worden.

 

Het belooft een indrukwekkende wagen te worden!

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn