Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Op de koffie bij Reisvenne Oranje

12 augustus 2015

Deel 5. Op de koffie bij… Reisvenne Oranje

Een nieuwe week, dus tijd voor een nieuw rondje “Op de koffie bij…”! Ditmaal een bezoek aan buurtschap Reisvenne Oranje. Reisvenne heeft haar groene tent staan op het Kloosterplein. Een ideale bouwplek met voldoende ruimte.

De grote vorm van de wagen, met als titel “Wake up call!, is al goed zichtbaar. Reisvenne gebruikt als alternatief materiaal plastic flessen. Flessen worden gemaakt van olie, een grondstof die een keer op zal raken. Vaak komen we dezelfde flessen op de grond langs de weg tegen. Dit kan zo niet langer, vandaar een Wake up call!

Bij binnenkomst viel al snel de vele ingezamelde flessen op. Een speciale opslag is gecreëerd. Plastic flessen zijn nog steeds welkom, dus lever ze gerust af in de tent van Reisvenne Oranje. Een eerste test met het bevestigen van de flessen is gemaakt. Een complete wereldbol zal met flessen worden bekleed.

Op de wagen stond de constructie met een flink beweegmechanisme. Dit mechanisme zal een haan (de wake up call) rond laten draaien. Reisvenne heeft al diverse onderdelen gelast en/of van karton en piepschuim gemaakt. Onderdelen die zo op de wagen bevestigd kunnen worden.

Aan een tafel waren enkele zeer ervaren bouwers bezig met het buigen van ijzer. Rob Janssen zorgde ondertussen voor een rondleiding. Eerste een rondje op de begane rond, daarna via nieuwe steigers naar de bovenste ‘etage’. Daar was goed te zien dat de haan een grote draairadius heeft. Deze zal straks huizenhoog door de straten draaien. Ben er zondag 13 september bij, voor het te laat is!

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn