Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

PERSBERICHT Hemelvaart

10 mei 2015

Corso Valkenswaard van start met ontwerpprijs en inzamelingsacties

Tijdens ‘Valkenswaard in Hemelse Sferen’ presenteren de ontwerpers van het Corso Valkenswaard hun werk. Dit jaar is het thema van het corso ‘Te mooi om weg te gooien’: op alle corsowagens zullen naast vele duizenden kleurrijke dahlia’s ook alternatieve materialen zichtbaar zijn. Wat veel mensen zien als afval is dit jaar grondstof voor de mooiste corsowagens. Vanaf vandaag gaan de buurtschappen de benodigde materialen inzamelen. Nieuw dit jaar is dat al op Hemelvaartsdag de eerste prijs van het corso-seizoen wordt uitgereikt: de Ontwerpprijs.

Gesmolten kaarsvet, lege blikjes, gebruikte fruitkistjes en -netjes, versleten autobanden, rietjes, sloophout, deksels en doppen, plastic tasjes, fietswielen, melkpakken, printplaten, groene wijnflessen, oude kranten, chipszakjes: op de tweede zondag in september zullen de buurtschappen laten zien hoe ze van al dat ‘lelijks’ iets moois hebben gemaakt. Maar daarvoor moet er nog veel gebeuren, want hoe kom je bijvoorbeeld aan 3.000 lege PET-flessen of 30.000 kapotte lampen?

De komende maanden worden inwoners van Valkenswaard en wijde omgeving gevraagd om mee te sparen. Via Facebook zijn de acties al gestart: onder het motto ‘Corso spaar je samen’ is er een pagina voor dit specifieke doel geopend. Ieder buurtschap heeft op Hemelvaartsdag een inzamelpunt en bezoekers kunnen die dag al bovengenoemde materialen van huis meenemen.

Ook op andere fronten wordt hard gewerkt aan de invulling van dit bijzondere thema. Chantal Dielis - Vermeulen, voorzitter van de Stichting Bloemencorso Valkenswaard: “We denken nu al na over de dag dat de corsowagens worden afgebroken, want alle materialen die te mooi zijn om weg te gooien moeten dan natuurlijk een goede bestemming krijgen. Uit veiligheidsoogpunt moet er goed worden gekeken naar de gevaren van werken met glas; een noviteit binnen de corsowereld. En naast de Dahliaparade, zal er ook op allerlei andere creatieve manieren invulling moeten worden gegeven aan het gebruiken van ‘oud’ om ‘nieuw’ te creëren.”

“Tegelijkertijd zijn we druk doende met het invullen van vacatures. We zoeken nog enthousiaste mensen die het corso willen helpen op het gebied van bijvoorbeeld fondsenwerving en promotie, of die zich willen inzetten voor het behoud van onze status als Unesco Immaterieel Cultureel Erfgoed. Ook voor de organisatie en coördinatie van het evenement zijn we nog zoekende naar mensen die het leuk vinden om muziekgroepen en acts te boeken en begeleiden.”

Op 14 mei om 15.00 uur geven burgemeester Anton Ederveen en voorzitter Chantal Dielis - Vermeulen gezamenlijk het startschot voor het Corso Valkenswaard 2015. Alle ontwerpen, tekeningen en maquettes zijn te bewonderen op de Statie (Frans van Beststraat).

 

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Gustaaf Geldens, Teamleider Public Relations:

E-mail: info@bloemencorso-valkenswaard.nl

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn