Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Op de koffie bij... buurtschap Dommelkant

1 september 2016

Nog 1,5 week bouwen voor de boeg. De 'corsokoorts' neemt in diverse corsotenten in Borkel en Schaft, Dommelen en Valkenswaard toe. Bij het ene buurtschap de laatste loodjes met wit papier, de ander is nog volop aan het lassen. Uiteindelijk zie je op zondag 11 september 2016 14 schitterende corsowagens. Voor het zo ver is, konden wij nog 'op de koffie bij...' buurtschap Dommelkant!

De deuren van de tent aan de kruising Heggeroosstraat/Kerstroosstraat) stonden wagenwijd open. Boven de ingang de tekst “Corso maak je samen”. Er hing een relaxte sfeer bij Dommelkant. De wagen is qua lassen zo goed als klaar. De bouwers, wederom vrouwen en mannen aan het werk, waren vooral bezig met het kartonnen van de hersenen. De onderkant van het ontwerp: “Helpende Handen” zijn hersenen. Om deze te maken heeft de buurtschap al vele honderden meters stroken karton op de wagen verwerkt. Een mooie klus voor niet-lassers. Daarnaast werd er wit papier op het karton geplakt en extra steigers gelegd om er beter bij te kunnen.

Helpende Handen ontwerp 2016 buurtschap Dommelkant Corso Valkenswaard

Tijdens ons bezoek werd de buurtschap ook nog verrast door het comité: De vierde vrijdag van oktober. Dit is de afsluitende feestavond van Corso Valkenswaard, waarbij jubilarissen worden gehuldigd en juryrapporten worden uitgedeeld. Tijdens het bezoek van dit comité werd vooral opgeroepen om er dit jaar weer bij te zijn. Met als thema: Het Laatste Visioen van 2016. Laten we voor nu vooral uitkijken naar zondag 11 september!

We wensen buurtschap Dommelkant nog veel bouwplezier en succes toe!

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn