Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Op de koffie bij... buurtschap Kerkakkers

2 augustus 2016

Vorige week woensdag is het eerste rondje "Op de koffie bij" geweest. Tijdens deze avond is ook de groene corsotent van buurtschap Kerkakkers bezocht. De tent staat aan de Doctor Schaepmanstraat in Valkenswaard.

Kerkakkers bouwt dit jaar de wagen: "Exodus, visioen van geloof, hoop en liefde". De wagen gaat over een reis naar het beloofde "Gouden land". In de tent volop bedrijvigheid. In de tent staan twee onderstellen, met daarop al de constructie waarop 4 'schelpen/slakkenhuizen' worden bevestigd. De wagen zit weer vol beweging. De vliegden schelpen/slakkenhuizen zullen straks open en dicht gaan.

Kerkakkers heeft veel vormen in 2D al gelast. Deze schijven vormen de basis om grotere vormen te kunnen lassen. Om de bewegende delen niet te zwaar te laten zijn, wordt dun ijzer gebruikt en de vormen worden met enkele lagen krant (in plaats van karton) beplakt. Kerkakkers wil 1 schelp/slakhuis klaar maken om technisch te gaan testen. Beweging is voor het corso vaak het lastigste, je kunt veel testen, maar het gewicht van dahlia's (die pas in het laatste weekend in het karton of papier steekt) is lastig te berekenen en moeilijk na te bootsen. Het gewicht van tienduizenden dahlia's zorgt voor veel extra gewicht. Kerkakkers maakt al diverse jaren gebruik van beweging, een kunstje wat ze goed onder de knie hebben.

In deze periode wordt er ook bij Kerkakkers met name gelast. IJzer vormt de basis om verder te kunnen met karton en papier. Kerkakkers heeft ook een eigen kidsclub. Corso is dus absoluut voor jong en oud!

We wensen buurtschap Kerkakkers veel plezier en succes!

 

Enkele foto's zijn gedraaid, er wordt aan gewerkt om deze bug op te lossen

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn