Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Op de koffie bij... buurtschap Reisvenne Oranje

19 augustus 2016

Een nieuwe week, dus ook een nieuwe ronde 'Op de koffie bij..." Gisteravond een bezoek aan buurtschap Reisvenne Oranje. Reisvenne heeft haar tent staan op het Kloosterplein in Valkenswaard. Het Kloosterplein is tevens het verzamelpunt van alle corsowagens op zondag 11 september 2016.

Ontwerp buurtschap Reisvenne Oranje 2016

Met nog 3,5 week te gaan loopt de corsokoorts bij menig buurtschap flink op. De factor tijd gaat steeds meer een rol spelen. Bij buurtschap Reisvenne hing een gezellige sfeer. Of dat te maken heeft met de “ladies night” (elke donderdagavond bouwen voor vrouwen), laten we even in het midden. Neemt niet weg dat er ook enkele mannelijke bouwers aan het bouwen waren.

Het constructieve werk is gereed. Reisvenne is met name druk om de gelaste onderdelen op de constructie te bevestigen. Dit bleek tijdens deze avond met name mannenwerk te zijn. De dames waren druk in de weer met decoupeerzagen. Hout werd gezaagd en met schuurpapier glad gemaakt. Details die straks op vele tientallen (draaiende) lamellen zitten. Er valt nog genoeg te doen, maar zoals we Reisvenne kennen zijn vaak de laatste bouwweken zeer productief!

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn