Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Oruva doet weer mee in 2016!

14 december 2015

Buurtschap Oruva berichtte vandaag het positieve nieuws dat ze weer mee doen met het corso in Valkenswaard in 2016. Daar zijn we als Stichting Bloemencorso Valkenswaard zeer blij mee. Dat Oruva volgend jaar weer mee doet ging echter niet zonder slag of stoot.

Afgelopen zomer heeft buurtschap Oruva de zware beslissing genomen om niet te bouwen. De laatste jaren liepen de buurtschap op de tenen en begon de lol eraf te gaan. Het gebrek aan helpende handen werd nu toch echt te veel.

Een zomer niet bouwen, prikken en meerijden in de parade was een zware klap voor de buurtschap en er moest iets gebeuren. Er moesten meer leden bijkomen welke buurtschap Oruva gedurende de gehele bouwperiode bij kunnen staan.

Na een actieve wervingsperiode, waarin ze geflyerd hebben en in een uitzending van de VOS zijn geweest hebben ze inmiddels acht nieuwe bouwers! Oruva is echter nog steeds op zoek naar nieuwe leden. Dankzij de nieuwe aanwas en de zin bij de vaste bouwersgroep hebben ze besloten om van start te gaan met een nieuwe wagen. De ontwerpers gaan aan de slag met het thema ‘’Fantastische Visioenen’’.

Je hoeft geen technische achtergrond te hebben om een corsobouwer te zijn, in de tent kun je heel gemakkelijk van anderen leren. Aanmelden bij Oruva kan nog steeds. Zij zien je graag verschijnen in de corsotent. Heb je interesse stuur dan een email naar oruvasecretariaat@gmail.com

 

Meld je nu aan ook voor onze nieuwsbrief, 6 maal per jaar informeren wij je over het Corso in Valkenswaard! http://www.corsovalkenswaard.nl/nieuwsbrief


Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn