Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Zonnige ontwerppresentatie - Ontwerpprijs Kompas

26 mei 2017

Het opbouwen van de ontwerppresentatie startte woensdagavond. Eén van onze sponsoren Flits Light Productions verzorgde de opbouw. Donderdagochtend werden de laatste voorbereidingen getroffen om de veertien ontwerpen op een mooie manier te kunnen presenteren.

Vanaf 11.00 uur konden alle bezoekers van het Valkenswaardse “Hemelse sferen” de ontwerpen in uitgaansgebied de Statie bekijken. Het weer werkte uitstekend mee. Strak blauwe lucht, stralende zon en zomerse temperaturen brachten veel mensen op de been.

Om 15.00 uur werd de ontwerppresentatie officieel door burgemeester Anton Ederveen geopend. Olaf Vugts, Directeur Imagineering van de Efteling, nam daarna het woord en maakte namens de Efteling de Ontwerpprijs bekend. Voor het twee jaar op rij wist buurtschap Kompas deze prijs binnen te slepen.

Ontwerpprijs buurtschap Kompas - uitreiking Efteling roodkapje

Aansluitend zorgde Ederveen nog voor een grote verrassing om Frie-Anne Geldens, voorzitter buurtschap Reisvenne Oranje, koninklijke te onderscheiden. Ze is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Frie-Anne is al meer dan 30 jaar actief voor het bloemencorso, zowel bij haar buurtschap Reisvenne Oranje als voor de stichting. Een prestatie waar wij trots op zijn!

Na de opening werd het podium gebruikt voor diverse live optredens. Het bleef nog lang gezellig op de Statie in Valkenswaard!

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn