Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Op de koffie bij... buurtschap Graafschap

1 augustus 2018

Nog 5,5 week te gaan. De vakanties zijn in het zuiden nog volop aan de gang. De thuisblijvers van de buurtschappen vermaken zich in de tent. Tijd voor ons om weer op de koffie te gaan…. deze keer bij buurtschap Graafschap.

Het voorste zeil stond open, een beetje verkoeling is welkom. De buurtschap maakt dit jaar de wagen “Onderwaterorgel”. Een compleet nieuwe vertaling van de winnaar uit 1961 van buurtschap Eindhovenseweg-Noord met de wagen “Diepzee Symphonie”. Dit buurtschap bouwde in 1969 hun laatste wagen.

Ontwerp buurtschap Graafschap - Onderwaterorgel 2018 Corso Valkenswaard

Buurtschap Graafschap maakt vaak veel onderdelen van karton. Dit jaar hebben diverse bouwers een lascursus gekregen, waardoor nu massaal met ijzer en laselectroden de basis van de wagen wordt gemaakt. De basis van de wagen vormt hun groot orgel. Op de begane grond wordt productiewerk geleverd door het draaien van 600 cirkels en het lassen van 39 orgelpijpen. Pijp voor pijp worden de onderdelen op de wagen gelast.

Naast het laswerk zijn met name dames bezig met het beplakken van piepschuim orgelknoppen. Gelaste onderdelen van ijzer worden van karton voorzien. Hier en daar wordt een steiger gebouwd om de hoogte in te kunnen.

Net als veel corsowagens heeft ook Graafschap bewegende onderdelen op de wagen. Tijdens de parade gaan diverse orgelpijpen bewegen.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn