Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Op de koffie bij... buurtschap Kompas

14 augustus 2018

De meeste zomervakanties zitten er op. De corsotenten worden drukker bevolkt. Het bloemencorso komt dichter en dichterbij. Er moet nog voldoende werk verzet worden. Voor ons een mooie gelegenheid om weer Op de Koffie te gaan... dit keer bij buurtschap Kompas. Zij bouwen dit jaar de wagen: "Het lot van Atlantis'. In 1988 de winnende wagen van buurtschap Reisvenne Oranje.

Ontwerp buurtschap Kompas - Het lot van Atlantis Corso Valkenswaard 2018 

De mythische Atlantis was een weelderige stad, maar de inwoners namen het voor lief. De goden strafte die hoogmoed af en Poseidon maakte dat Atlantis overspoeld werd en verdween in de golven.

Precies 30 jaar geleden bezegelde Reisvenne Oranje het lot van Atlantis. Maar heeft Atlantis ooit bestaan? Ligt er ergens op de zeebodem een verzonken stad? Dankzij Kompas komt de stad in 2018 wederom bovendrijven. Laat je overspoelen door een bloemenzee...

Oproep:
Buurtschap Kompas zoekt mensen die een aantal keren per week bijvoorbeeld zouden willen komen lassen, staal buigen, vormgeven, kartonnen, papier machen, helpen met koffiezetten, de jeugd begeleiden, een praatje maken, collecteren, volprikken van de wagen in het prikweekend, of helpen op het bloemenveld met schoffelen, plukken, rooien en schoon knippen van knollen.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn