Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Thema 2018: ZO! CORSO

4 november 2017

Kies je favoriete prijswinnaar uit periode 53’ - 93’ van een ander buurtschap en maak jouw variant hiervan. Het mag geen kopie zijn maar een nieuwe versie van hun idee.

De buurtschap/ontwerper maakt tijdens Dahlia-Day (zaterdag 4 november), samen met zijn collega buurtschap(pen) twee keuzes uit de 40 aangeboden beelden: alle winnaars van 53’- 93’.

Corso 2018: al 65 jaar, ZO! Corso

64 eerste prijzen gingen voor sinds de eerste optocht in 1953. Bijna 900 creaties in bloemen reden door onze Valkenswaardse straten. We kunnen met recht spreken van een rijke en inspirerende historie. Een historie waar we trots op mogen, nee moeten zijn. Twee, drie, soms vier generaties corsobouwers gingen voor met noeste arbeid bij het bouwen van een corsowagen, een onderdeel van die prachtige parade op de 2e zondag van september.

Jaar op jaar, steeds iets nieuws op de weg.

Corso DNA, zo doe je dat! Een belangrijk speerpunt voor de nieuwe visie van stichting bloemencorso Valkenswaard. Waarbij het stimuleren van de jeugd, aandacht en respect voor elkaar kernwoorden zijn.

Alles goed beschouwd is er zeker sprake van Corso DNA, iets wat zeker niet verloren mag gaan,  waar we trots op moeten zijn en wat we moeten doorgeven aan de volgende generatie.

65 jaar corso, een moment in onze corso historie.

Respect voor elkaar en voor onze historie, zeker vanuit cultureel Erfgoed beschouwd (red. 2018 Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed). Dit feest moet blijven, maar zeker ook blijven vernieuwen.

We willen niet alleen simpel terugblikken maar juist ook delen wat we al hebben, kennen en vooral kunnen. Het doorgeven van ons enthousiasme, onze kennis en vakmanschap; ons Corso DNA.

We vieren het verleden door te bouwen aan de toekomst. Daar zijn we trots op. Het is deze trots die ons brengt bij thema 2018: ZO! CORSO.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn