Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
8/9/10 september 2023

Juryrapport 2019

Bravo! Brabant

Juryrapport Corso Valkenswaard 2019

Het thema was dit jaar ‘Bravo! Brabant’, maar wij zullen graag zeggen ‘Bravo! Valkenswaard’. Wat had het corso dit jaar een hoge kwaliteit op alle gebieden. Daarom nogmaals Bravo!
Ook dit jaar stond de jury voor de aangename taak om alle prachtige wagens te beoordelen. De weergoden waren ons goed gezind en op een zonnig parcours trokken de 13 kunstwerken voorbij. Vooraf had de jury de wagens al bekeken op het Kloosterplein. Daar werden de eerste aantekeningen gemaakt en konden de wagens beoordeeld worden in hun pure vorm, zonder de aankleding van figuranten en/of muziek.

In de parade kwamen alle wagens werkelijk tot leven en menigmaal leidde dat tot bijzondere verrassingen.

De buurtschappen (dit jaar aangevuld met Groep 15) slagen er elk jaar opnieuw in de jury te verrassen. Dat geldt zowel voor de diverse ontwerpen, de spraakmakende uitvoeringen als ook voor het getoonde vakmanschap.

De jury was unaniem van mening dat dit jaar de kwaliteit uitzonderlijk hoog was. Zelden kwam de jury met een uitslag waarbij de gegeven cijfers zo dicht bij elkaar lagen. Dat geeft ook meteen aan dat het dit jaar geen gemakkelijke klus is geweest.

Met het uitgebreide juryrapport wil de jury graag aangeven wat goed was en wat beter had gekund om zo tot een nog mooier corso te komen.

Het was een prachtige dag en namens de jury wens ik jullie alvast veel inspiratie voor corso 2020.

Hélène de Best
juryvoorzitter

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
30 december 2022 www.onscorso.nl bijgewerkt met 2022
De uitslag en de foto's van 2022 zijn toegevoegd aan www.onscorso.nl
lees meer >
Corso logo
5 november 2022 Thema 2023 Hocus Focus
Het thema 2023 is: Hocus Focus "Het is niet wat het lijkt". Als je vanuit een ander standpunt of perspectief bekijkt ontstaan er vaak nieuwe inzichten. Een verrassende, andere kijk op dingen.
lees meer >
Corso logo
2 november 2022 Thema presentatie 2023! Zaterdag 5 november
Zaterdag 5 november presenteert Corso Valkenswaard het nieuwe thema. De presentatie vindt plaats in Theater De Hofnar. Ben jij er bij?
lees meer >
Corso logo
28 oktober 2022 Juryrapport Corso Valkenswaard 2022
Wat vond de jury van de corsowagens? Wat was goed en wat zijn de tips?
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn