Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Corso Valkenswaard aan de slag met Rabobank Verenigingsondersteuning

31 december 2018

Bestuurlijk heeft Corso Valkenswaard de boel op orde. Een nieuwe voorzitter (Gabriella Buijs), diverse secretariële taken worden opgepakt door Suzan Smetsers en Kim van der Elst is vanuit werkgroep Jeugd toegevoegd aan het stichtingsbestuur. 

Corso Valkenswaard bestaat al meer dan 65 jaar. Vanuit een bevrijdingsfeest, hebben we decennia lang samen met de buurtschappen en vele vrijwilligers gewerkt aan een mooie jaarlijkse traditie, altijd op de tweede zondag in september! Daar zijn we trots op. Als bloemencorso heb je te maken met vele vrijwilligers, partners, sponsoren, gemeente, buurtbewoners en natuurlijk onze bezoekers! Wensen veranderen, wet- en regelgeving nemen toe, het publiek heeft andere en hogere verwachtingen. Bloemencorso wagens zijn verandert van statistische wagens tot bewegende spektakelstukken met live muziek en entertainment. Corso Valkenswaard is een dagje uit geworden, waarbij gezelligheid centraal staat. 

Rabobank Verenigingsondersteuning Corso Valkenswaard 

Het is goed en nodig om regelmatig te kijken hoe nu verder. Rabobank De Kempen is al jaren een trouwe partner. In maart 2018 heeft Rabobank Nederland de Rabobank Verenigingsondersteuning in het leven geroepen. De insteek is om verenigingen en stichtingen professioneel te begeleiden zodat uitdagingen van nu zorgen voor een gezonde basis voor de toekomst. Na het indienen van een pitch, een persoonlijke toelichting en een kennismaking met een afvaardiging van Corso Valkenswaard kunnen we melden dat Corso Valkenswaard één van de 7 vrijwilligersorganisaties is die deel neemt aan Rabobank Verenigingsondersteuning. 

Op donderdag 29 november 2018 was er feestelijke opening met de directie van Rabobank De Kempen en de 6 andere vrijwilligersorganisaties. Vanaf maart 2019 wordt Corso Valkenswaard professioneel begeleid en gaan we met een brede afvaardiging van corso betrokkenen in gesprek om samen een beeld te vormen van de uitdagingen en kansen voor ons mooie evenement. We vinden het belangrijk om ook bezoekers te betrekken en vooral te horen bij dit proces. Heb jij ooit Corso Valkenswaard bezocht, ben je niet actief binnen het corso en wil je meedenken en praten op zaterdagmiddag (14.00 tot 17.00uur) 30 maart 2019 mail dan je contactgegevens en een korte motivatie naar communicatie@corsovalkenswaard.nl. Elke mening telt!

PS. Buurtschappen, werkgroepen, partners, sponsoren en andere direct betrokkenen krijgen nog een persoonlijke uitnodiging!

Fijne jaarwisseling en een gezellig en kleurrijk 2019 toegewenst!

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn