Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Corso Valkenswaard Prikmunt

4 september 2019

Naast goede corso-herinneringen, bieden de Stichting Bloemencorso Valkenswaard en Rabobank De Kempen je als dank graag iets tastbaars (en bruikbaars) aan: de originele Corso Valkenswaard Prikmunt 2019.


Het ontstaan van de prikmunt
Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het bouwen van de praalwagens. En in het ‘prikweekend’ helpen vrienden en buurtgenoten mee om honderdduizenden dahlia’s met naalden voor te prikken en uiteindelijk in het karton of papier van de corsowagen te drukken. In onze corsotenten worden al sinds jaar en dag muntjes en tape gebruikt om de druk van de vele spijkers in het ‘duimvlees’ te trotseren. Voor corsobouwers de gewoonste zaak van de wereld!

Buitenstaander
Het Bloemencorso doorloopt sinds vorig najaar het traject ‘Rabobank Verenigingsondersteuning’ (zie verderop) om het corso toekomstbestendiger te maken. De begeleider vanuit Verenigingsondersteuning -een buitenstaander - maakte vorig jaar in het prikweekend een rondje langs de bouwlocaties. En weet je wat hem het meest opviel?
Tuurlijk! Die muntjes op de duimen. Hij vond het een opvallend symbool van het Bloemencorso in Valkenswaard. Dat bracht ons op het idee om een prikmunt uit te brengen. Een munt die je kunt gebruiken in het prikweekend en/of als collectors-item! De munt verschijnt in een beperkte oplage en elk buurtschap krijgt er een aantal. Om hun dankbaarheid weer aan jou over te brengen!

Rabobank Verenigingsondersteuning
Met Rabobank Verenigingsondersteuning draagt Rabobank De Kempen bij aan de leefbaarheid in de Kempen. Rabobank ondersteunt in kennis en begeleiding om clubs ècht sterker en toekomstbestendiger te maken. Samen met partners in sport, kunst en cultuur (NOC*NSF, Kunstbende en LKCA) biedt de bank verenigingen en stichtingen een speciaal begeleidingstraject. Elke twee jaar selecteren we tien verenigingen en stichtingen met een goede hulpvraag. We zijn trots op het Bloemencorso als één van de deelnemers aan het eerste Verenigingondersteuningstraject in de Kempen. Verenigingsondersteuning vormt de basis voor het opstellen van een nieuwe visie en beleid van Corso Valkenswaard.

Veel prikplezier en geniet van ’t gezelligste dahliafeest van Brabant.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn