Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Ontwerpen zijn bekend! Crescendo wint Ontwerpprijs

31 mei 2019

Het was druk in Valkenswaard. Vele mensen van binnen en buiten Valkenswaard schuifelden door het centrum op zoek naar koopjes op de braderie. Dit rondje zorgde er voor dat je vanzelf bij de ontwerppresentatie van Corso Valkenswaard kwam. De ontwerpen werd door veel mensen bekeken. Veel gehoorde opmerking: "Zijn de ontwerpen nu al bekend voor het bloemencorso?"

Het antwoord is een simpel: "Ja". Ontwerpers en buurtschappen zijn in de wintermaanden en in het voorjaar bezig geweest met hun creatie om invulling te geven aan het thema 2019: Bravo! Brabant. Op het moment dat een ontwerp binnen je eigen buurtschap of bouwgroep met enthousiasme is ontvangen, is het lastig om je ontwerp nog niet wereldkundig te maken. Afgelopen weken waren op social media al veel ontwerpen te zien, maar het definitieve startsein blijft toch Hemelvaart. 

Kleuren en tekenen
Alle ontwerpen waren groot op doeken afgedrukt. De jeugd kon de inspiratie direct de vrije loop laten met het kleuren van corso papier. De jeugd kon zich tevens al aanmelden voor de jeugdparade. Een eigen corsowagen maken is toch het leukst, zeker als opening van het corso op zondag 8 september. Op dit moment hebben we al 10 aanmeldingen van jeugdwagens binnen. Meer weten? Mail dan naar jeugd@corsovalkenswaard.nl

Crescendo wint Ontwerpprijs!
Het seizoen is amper begonnen of er is al een prijs uitgereikt. Een vakjury maakte gisteren een rondje langs alle ontwerpen. Het ontwerp wat het beste aansluit bij het thema wint de Ontwerpprijs. Deze eer gaat naar buurtschap Crescendo met het ontwerp "De Lichtjesroute, want daar brandt nog licht".

Mening vakjury
De top 3 van de Ontwerpprijs kreeg de volgende complimenten:

Nr 1. De Lichtjesroute - buurtschap Crescendo
Creatieve vertaalslag van het thema. Ze vertellen het verhaal van de lichtjesroute en hoe de mensen de route beleven. Ze maken als het ware zelf een stukje lichtjesroute. Ze toveren Valkenswaard om tot een eigen lichtjesroute.

Nr 2. Brabant herrijst - buurtschap Kerkakkers
Mooi kleurgebruik. De herkenbare iconen zijn prachtig samengebundeld in een feniks die ook daadwerkelijk herrijst.

Nr 3. Schrobbelèr, de drank uit Tilburg - buurtschap Leenderweg
Ambitieus ontwerp. Het zijn spannende vormen van alledaagse dingen. Prachtig hoe de wollen draad de hele wagen verbindt. Hier wordt een compleet verhaal vertaald.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn