Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

4 De Rode Haen

Titel: De Rode Haen

De Rode Haen is een stichting die de oude brandweertoren achter de kazerne van brandweer Valkenswaard nieuw leven in wil blazen. Vroeger werd de toren gebruikt om na een brand de brandweerslangen te drogen te hangen. Momenteel is de toren niet in gebruik. De stichting wil een interactief brandweermuseum (De Rode Haen) realiseren in de brandweertoren en een nog te realiseren nieuwbouw.

Op 2 oktober vindt de Kick off van De Rode Haen plaats met het NK Brandweerslanghangen. Vanaf dat moment wordt alles op alles gezet om geld, materialen en hulp in te zamelen voor dit fantastische project. Het doel van het NK Brandweerhangen is simpel, blijf zo lang mogelijk hangen aan een brandweerslang. Verenigingen, vriendengroepen en individuelen kunnen zich vooraf aanmelden om hieraan mee te doen. Het team of de persoon die aan het einde van de dag bij elkaar opgeteld het langst is blijven hangen is Nederlands kampioen Brandweerslanghangen. Het evenement vindt plaats aan de Maastrichterweg 51A (achter de brandweerkazerne) en begint om 10.00. Er worden die dag meerdere activiteiten rondom het NK georganiseerd. Dus ook als je zelf niet aan de slang wil hangen is een bezoek de moeite waard.   

Hang de held uit en support ons brandweermuseum! Voor meer info zie www.derodehaen.nl. Inschrijven kan eveneens via de website.

Ontwerp:

Corso Valkenswaard 2021 - ontwerp De Rode Haen

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn