Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Thema Wereldse feesten in beeld update 1 maart

19 februari 2021

Het thema “Wereldse feesten” is in 2020 bekend gemaakt. Helaas geen parade in 2020, maar in 2021 een nieuwe kans om er een feestelijk corso van te maken. Niemand kan voorspellen hoe de toekomst er uit ziet. Toch gaan wij positief van start met het nieuwe seizoen en het reeds gepresenteerde fantastische thema.

We hebben aan de buurtschappen/groepen gevraagd om het door hen gelote festival digitaal in beeld te brengen. Het gaat vooral om de sfeer en de beleving die het festival heeft. Het was niet de bedoeling om het definitieve ontwerp te presenteren; dat bewaren we (hopelijk) tot Hemelvaart.

Ze mochten aan de slag met een filmpje, een animatie en/of een digitale collage van mooie foto’s. Bij voorkeur zelfgemaakt, maar ze mogen ook los gaan via het internet. Bij elkaar mag het maximaal 2 minuten duren

Wat kunnen ze winnen?
De winnaars 1, 2 en 3 winnen een geldbedrag van respectievelijk 1e: €125,- , 2e: €75,- en 3e: €50,-. 50 Procent van de punten worden bepaald door een vakjury en 50 procent door online stemmen van het publiek.

De komende weken delen wij de inzendingen via onze sociale mediakanalen en de website. We kunnen met zijn allen wel wat feestelijke beelden gebruiken. Toch?

Inzendingen
In willekeurige volgorde (de komende weken volgen er meer):

Buurtschap Dommeldal maakt in 2021 een wagen over het Spaanse feest La fallas de Valencia. Las Fallas of Falles is een traditioneel feest ter ere van Sint-Jozef dat ieder jaar in de stad Valencia wordt gehouden. De term Fallas verwijst naar zowel het feest als ook naar de beelden die speciaal voor het feest worden gemaakt



Buurtschap Hazestraat maakt in 2021 een wagen over het Chinees Nieuwjaar. Chinees Nieuwjaar wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Het Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met de drakendansen, leeuwendansen en natuurlijk veel (knallend) vuurwerk!


Buurtschap Kompas gaat aan de slag met Pushkar la Mela. Misschien niet zo bekend, maar dit festival uit India trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers. Het festival wordt ook Pushkar Camel Fair of plaatselijk als Kartik Mela genoemd. Een jaarlijkse meerdaagse veemarkt en cultureel feest gehouden in de stad Pushkar.



Buurtschap Leenderweg heeft in 2021 de wind in de zeilen met de uitbeelding van de Auckland Superyacht Regatta (Nieuw Zeeland). De belangrijkste superjachtregatta van de Stille Zuidzee. Een spektakelstuk op de oceaan.



Bouwgroep HandenIneen zorgt er hopelijk in 2021 alsnog voor een Carnavalfeestje met hun feestelijke thema: Carnevale di Venezia (Italië). Het jaarlijkse extravagante festival vol muziek, theater, magie en maskers in Venetië.   

 

 

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
16 december 2023 Nieuwjaarsreceptie
We nodigen al onze corsovrijwilligers uit om een toost te brengen op een nieuw corsojaar!
lees meer >
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn