't gezelligste dahliafeest van Brabant
8 september 2019

Gabriella Buijs nieuwe voorzitter Corso Valkenswaard

25 oktober 2018

Vanaf zaterdag 3 november is Gabriella Buijs de nieuwe voorzitter van Stichting Bloemencorso Valkenswaard. Op dinsdag 23 oktober hebben buurtschappen tijdens de voorzittersvergadering afscheid genomen van Chantal Dielis-Vermeulen. Tevens is op dat zelfde moment afscheid genomen van bestuurslid Erwin Dielis, welke de afgelopen vijf corso’s de portefeuille evenement (alle activiteiten rondom het corso met diverse samenwerkingspartners) gedragen heeft.

Bedankt Chantal
Met gepaste trots nemen het corsobestuur en de Valkenswaardse corsogemeenschap afscheid van Chantal. Chantal was voorzitter vanaf juli 2012 tot en met september 2016 en hielp al snel het corso weer vooruit in de periode mei 2017 tot en met nu.

Chantal blikt terug: “De afgelopen 7 corso’s heb ik hele mooie, bijzondere momenten mee mogen maken. Het was een eer de vertegenwoordiging en het gezicht te mogen zijn van dit prachtige evenement met al even mooi buurtschappen en bouwers”. Na haar afscheid 2 jaar geleden, heeft ze het evenement en de organisatie gestabiliseerd. “Het is goed dat een evenement met een status en omvang als Corso Valkenswaard geïnspireerd en vernieuwend blijft. Dan is het goed om na zeven mooie jaren een stapje terug te doen en mij bezig te gaan houden met waar mijn corsohart ooit is beginnen te kloppen: corsobouwen”.

Kennismaking Gabriella Buijs

Gabriella kent het Valkenswaardse corso als bezoeker, maar is ook een jaar als bouwer actief geweest. In het dagelijkse leven is ze directeur van een basisschool. Deze rol vervult ze door altijd de kinderen, leerkrachten en het geven van goed onderwijs centraal te laten staan. In haar vrije tijd is ze al jaren actief als penningmeester, bestuurslid en draait ze winkeldiensten bij de Wereldwinkel in Valkenswaard.

Twaalf jaar geleden is Gabriella naar Valkenswaard verhuisd. “Ik heb me gelijk zeer welkom gevoeld in Valkenswaard, later bij de Wereldwinkel en ook bij het Corso,” vertelt Gabriella enthousiast. Met haar bestuurlijke ervaring en enthousiasme heeft het bestuur alle vertrouwen in een prettige samenwerking. Gabriella blikt alvast vooruit: “Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben als voorzitter. Ik heb zin in het voorzitterschap van zo’n club bevlogen en betrokken vrijwilligers en kijk er naar uit om Corso Valkenswaard nog meer als cultureel evenement op de kaart van Brabant te zetten.”

Tijdens de thema presentatie 2019 op zaterdagmiddag 3 november kan iedereen kennismaken met Gabrielle Buijs.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
3 november 2018 Thema 2019: Bravo! Brabant!
Corsobouwers en ontwerpers laten zich inspireren door al het goede in, uit en van Brabant in de wederopbouwperiode na 1944. Kies een opmerkelijk en positief Brabants onderwerp.
lees meer >
Corso 2018 thema
26 oktober 2018 Juryrapport Corso Valkenswaard 2018
"De jury was aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van de wagens en de uitvoering van het thema"
lees meer >
Corso logo
25 oktober 2018 Gabriella Buijs nieuwe voorzitter Corso Valkenswaard
Vanaf zaterdag 3 november is Gabriella Buijs de nieuwe voorzitter van Stichting Bloemencorso Valkenswaard. Op dinsdag 23 oktober hebben buurtschappen tijdens de voorzittersvergadering afscheid genomen van Chantal Dielis-Vermeulen.
lees meer >
Corso 2018 thema
10 september 2018 Stadsebergen grote winnaar Corso Valkenswaard
Van jong tot oud, van publiek tot jury. Iedereen was het er over eens. Buurtschap Stadsebergen was de winnaar van het corso!
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+