't gezelligste dahliafeest van Brabant
9 september 2018
Kaarten bestellen

Kerkakkers wint ontwerpprijs 2018

12 mei 2018

Valkenswaard in Hemelse sferen. Valkenswaard stroomde vol met dagjes mensen, om een rondje over de braderie te lopen. Corsoliefhebbers en geïnteresseerden sloegen tijdens dit rondje even af naar de tuin van café zaal DuCommerce aan de Frans van Beststraat.

Het weer was ons allen goed gezind. In de ochtend verlieten de buien Brabant en in de middag liet zelfs de zon zich regelmatig zien. Uit de wind was het in de 'corsotuin' goed toeven. Op grote doeken waren 14 ontwerpen gepresenteerd. Een enkel buurtschap had een maquette bij. 

Nieuwe bouwgroep: Rapelenberg
Afgelopen jaren bezochten ouderen en mensen met een beperking elke zomer diverse corsotenten in en om Valkenswaard. Dat smaakte voor een aantal van hen naar meer. Woonzorgcomplex Rapelenberg wil dit jaar zelf de handjes uit de mouwen steken. Medewerkers en bewoners van Rapelenberg gaan een eigen corsowagen maken. Ook zij hebben hun ontwerp gepresenteerd. Deze bouwgroep wordt waar mogelijk ondersteunt door de corsogemeenschap. 

Buurtschap Kerkakkers winnaar ontwerpprijs 2018
Kerkakkers heeft direct haar eerste prijs van dit jaar in de wacht gesleept: de Ontwerpprijs. Volgens een onafhankelijke jury hebben zij het beste het thema vertaald in een ontwerp. De prijs werd uitgereikt door burgemeester Anton Ederveen en voorzitter Chantal Dielis.

Kleuren, kleuren, kleuren
Sinds dit jaar is de werkgroep Jeugd en Onderwijs nog actiever. We willen jeugd nog nauwer bij het corso betrekken. Dit kan door je eigen corsowagen te maken in de schuur van familie of vrienden of natuurlijk bouwen in één van de corsotenten. In de corsotent hebben kinderen volop gekleurd of een eigen corsowagen ontwerpen. Veel kinderen hebben informatie meegenomen om te helpen met het corso. Heb je vragen over deelname aan de jeugdparade mail dan naar onderwijs@corsovalkenswaard.nl 

Tot 18.00 uur bleef de corsotuin open. Daarna mengde iedereen zich in de gezelligheid op straat. Vergezeld van een live bandje. 

Bloem
Laatste nieuws
Corso 2018 thema
12 mei 2018 Kerkakkers wint ontwerpprijs 2018
De eerste prijs van dit jaar is voor buurtschap Kerkakkers. Zij wonnen de Ontwerpprijs. Tevens mogen we een nieuwe bouwgroep: Rapelenberg verwelkomen!
lees meer >
Corso 2018 thema
11 mei 2018 Ontwerpen 2018 Corso Valkenswaard
Tijdens Hemelvaart hebben de buurtschappen hun ontwerpen gepresenteerd.
lees meer >
Corso 2018 thema
9 mei 2018 Hemelvaart: ontwerppresentatie 2018
Hemelvaartsdag is traditiegetrouw het moment waarop alle ontwerpen worden gepresenteerd. De presentatie is in presentatietuin van café zaal Du Commerce aan de Frans van Beststraat.
lees meer >
Corso logo
5 maart 2018 Eerste ontwerpen bekend
In december hebben de ontwerpers van de buurtschappen de eerste schetsen aan elkaar getoond. Die sessie beloofde al veel spektakel. Afgelopen zaterdag (3 maart 2018) was er een 1 op 1 tienminuten sessie met de Technische Commissie.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+