't gezelligste dahliafeest van Brabant
8 september 2019

Op de koffie bij... buurtschap Kompas

14 augustus 2018

De meeste zomervakanties zitten er op. De corsotenten worden drukker bevolkt. Het bloemencorso komt dichter en dichterbij. Er moet nog voldoende werk verzet worden. Voor ons een mooie gelegenheid om weer Op de Koffie te gaan... dit keer bij buurtschap Kompas. Zij bouwen dit jaar de wagen: "Het lot van Atlantis'. In 1988 de winnende wagen van buurtschap Reisvenne Oranje.

Ontwerp buurtschap Kompas - Het lot van Atlantis Corso Valkenswaard 2018 

De mythische Atlantis was een weelderige stad, maar de inwoners namen het voor lief. De goden strafte die hoogmoed af en Poseidon maakte dat Atlantis overspoeld werd en verdween in de golven.

Precies 30 jaar geleden bezegelde Reisvenne Oranje het lot van Atlantis. Maar heeft Atlantis ooit bestaan? Ligt er ergens op de zeebodem een verzonken stad? Dankzij Kompas komt de stad in 2018 wederom bovendrijven. Laat je overspoelen door een bloemenzee...

Oproep:
Buurtschap Kompas zoekt mensen die een aantal keren per week bijvoorbeeld zouden willen komen lassen, staal buigen, vormgeven, kartonnen, papier machen, helpen met koffiezetten, de jeugd begeleiden, een praatje maken, collecteren, volprikken van de wagen in het prikweekend, of helpen op het bloemenveld met schoffelen, plukken, rooien en schoon knippen van knollen.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
31 december 2018 Corso Valkenswaard aan de slag met Rabobank Verenigingsondersteuning
Corso Valkenswaard is in De Kempen één van de 7 deelnemers aan Rabobank Verenigingsondersteuning. Samen werken aan de toekomst van Corso Valkenswaard. Help jij mee?
lees meer >
Corso logo
3 november 2018 Thema 2019: Bravo! Brabant!
Corsobouwers en ontwerpers laten zich inspireren door al het goede in, uit en van Brabant in de wederopbouwperiode na 1944. Kies een opmerkelijk en positief Brabants onderwerp.
lees meer >
Corso 2018 thema
26 oktober 2018 Juryrapport Corso Valkenswaard 2018
"De jury was aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van de wagens en de uitvoering van het thema"
lees meer >
Corso logo
25 oktober 2018 Gabriella Buijs nieuwe voorzitter Corso Valkenswaard
Vanaf zaterdag 3 november is Gabriella Buijs de nieuwe voorzitter van Stichting Bloemencorso Valkenswaard. Op dinsdag 23 oktober hebben buurtschappen tijdens de voorzittersvergadering afscheid genomen van Chantal Dielis-Vermeulen.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+