't gezelligste dahliafeest van Brabant
13 september 2020
Kaarten / Tickets

Corso Valkenswaard Prikmunt

4 september 2019

Naast goede corso-herinneringen, bieden de Stichting Bloemencorso Valkenswaard en Rabobank De Kempen je als dank graag iets tastbaars (en bruikbaars) aan: de originele Corso Valkenswaard Prikmunt 2019.


Het ontstaan van de prikmunt
Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het bouwen van de praalwagens. En in het ‘prikweekend’ helpen vrienden en buurtgenoten mee om honderdduizenden dahlia’s met naalden voor te prikken en uiteindelijk in het karton of papier van de corsowagen te drukken. In onze corsotenten worden al sinds jaar en dag muntjes en tape gebruikt om de druk van de vele spijkers in het ‘duimvlees’ te trotseren. Voor corsobouwers de gewoonste zaak van de wereld!

Buitenstaander
Het Bloemencorso doorloopt sinds vorig najaar het traject ‘Rabobank Verenigingsondersteuning’ (zie verderop) om het corso toekomstbestendiger te maken. De begeleider vanuit Verenigingsondersteuning -een buitenstaander - maakte vorig jaar in het prikweekend een rondje langs de bouwlocaties. En weet je wat hem het meest opviel?
Tuurlijk! Die muntjes op de duimen. Hij vond het een opvallend symbool van het Bloemencorso in Valkenswaard. Dat bracht ons op het idee om een prikmunt uit te brengen. Een munt die je kunt gebruiken in het prikweekend en/of als collectors-item! De munt verschijnt in een beperkte oplage en elk buurtschap krijgt er een aantal. Om hun dankbaarheid weer aan jou over te brengen!

Rabobank Verenigingsondersteuning
Met Rabobank Verenigingsondersteuning draagt Rabobank De Kempen bij aan de leefbaarheid in de Kempen. Rabobank ondersteunt in kennis en begeleiding om clubs ècht sterker en toekomstbestendiger te maken. Samen met partners in sport, kunst en cultuur (NOC*NSF, Kunstbende en LKCA) biedt de bank verenigingen en stichtingen een speciaal begeleidingstraject. Elke twee jaar selecteren we tien verenigingen en stichtingen met een goede hulpvraag. We zijn trots op het Bloemencorso als één van de deelnemers aan het eerste Verenigingondersteuningstraject in de Kempen. Verenigingsondersteuning vormt de basis voor het opstellen van een nieuwe visie en beleid van Corso Valkenswaard.

Veel prikplezier en geniet van ’t gezelligste dahliafeest van Brabant.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
1 oktober 2019 Corso film op vrijdag 4 oktober!
Op vrijdag 4 oktober vindt de première van de Corso documentaire plaats. Een mooie film van afgelopen corsoseizoen! Er zijn nog online tickets beschikbaar!
lees meer >
Corso logo
9 september 2019 Uitslag Corso Valkenswaard 2019
De uitslag en alle prijzen van Corso Valkenswaard 2019
lees meer >
Corso logo
6 september 2019 Corso selfie podium!
Opening Corso Valkenswaard selfie podium op vrijdag 6 september om 17.00 uur! Tegenover Weerderhuys.
lees meer >
Corso logo
4 september 2019 Corso Valkenswaard Prikmunt
Nieuw! De allereerste Corso Valkenswaard Prikmunt. Dit collectors-item wil je toch hebben?
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+