Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
8/9/10 september 2023

Belangrijke info op een rijtje

9 september 2022

Alles vind je in het (online) programmaboekje . Download via de link of haal af bij de VVV op de Markt (op zaterdag en zondag geopend).

Gratis! 

Dit jaar is het corso tijdens het Corso en Cultuur Festival weekend gratis toegankelijk! Een extra dankjewel aan Theater De Hofnar in Valkenswaard, Mooiopdestatie, gemeente Valkenswaard en al onze partners van Corso Valkenswaard. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

We willen het graag gratis houden!

Een weekend evenement zoals dit kost nog steeds veel geld. Denk aan entertainment, muziek, veiligheid, EHBO, PR, programmaboekjes, bouwen van wagens en objecten, de bloemen etc. Wil je daarom een vrijwillige donatie doen? Klik dan hier of gebruik deze QR code. Alvast ontzettend bedankt!

Partner worden van Corso Valkenswaard? Diverse ondernemers uit Valkenswaard en de Brainport regio hebben deze stap al gezet. Doet u mee en zorgt u daarmee dat de door UNESCO erkende Corsocultuur in Valkenswaard nog lang blijft bestaan!

Vrijdag 9 september

  • Dahlia's prikken: help mee bij een buurtschap of object. Vanaf vrijdagochtend zijn de meeste tenten al open. Ook op zaterdag kunnen ze nog volop hulp gebruiken
  • 19.30 uur: Opening Corso & Cultuur Festival: om half 8 in De Hofnar. Opening door burgemeester Anton Ederveen, Gabriella Buijs (Voorzitter Corso Valkenswaard) en Paul l'Herminez (Directeur Theater De Hofnar)
  • 20.00 uur: Preview-avond Theater De Hofnar
  • Live corso radio: volg de ontwikkelingen van het corso via Centrum Radio en/of VOS FM

Zaterdag 10 september - dahlia-objecten

Zondag 11 september - Parade

12.00 - 14.30 uur Muzikaal programma
13.00 - 14.30 uur Voorshow op en rond alle corsowagens
14.30 - 15.30 uur Corsoparade (1 ronde)
15.30 - 16.30 uur Nashow op en rond alle corsowagens
16.30 - 22. 00 uur Muzikaal programma
19.00 uur Prijsuitreiking - podium op de Statie (Frans van Beststraat)

Op zondag 11 september is Valkenswaard het episch centrum van de meest kleurrijke culturele festivals van de wereld. Je maakt kennis met de achtergrond van de meest prachtige, bekende en onbekende feesten in de wereld. 

Meer informatie is ook te vinden vinden via de tabbladen bovenin de website: "Corso en Cultuur" en "Bezoekers"

Bloem
Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn