't gezelligste dahliafeest van Brabant
13 september 2020

Bloemencorso Valkenswaard van start tijdens Hemelvaart

18 mei 2015

Donderdag 14 mei vond weer de jaarlijkse ontwerp presentatie plaats van Bloemencorso Valkenswaard. Met het evenement "Valkenswaard in hemelse sferen wordt Valkenswaard traditie getrouw tijdens Hemelvaart druk bezocht. Bloemencorso Valkenswaard en haar 14 buurtschappen vormden dit jaar een niet te missen onderdeel van het evenement. Meters hoge stellages opgevrolijkt met ballonnen en de buurtschap vlaggen in top. Aan de stellages waren de ontwerpen opgehangen. Soms aangevuld met een maquette.

Het weer was alle bezoekers goed gezind. De zon liet zich regelmatig zien, waardoor het op de Statie voor veel bezoekers en corsoliefhebbers goed toeven was. Iets na 15.00 uur openden voorzitter Chantal Vermeulen en burgemeester de heer Ederveen het Valkenswaardse corso. Dit jaar werd tijdens de opening tevens de Ontwerpprijs bekend gemaakt. Buurtschap Kerkakkers won deze prijs.

Wellicht heeft u als bezoeker het ontwerp van Dommelkant gemist. Het is helaas hen niet gelukt om hun ontwerp voor Hemelvaart af te krijgen. De buurtschap is druk bezig en zal binnenkort haar ontwerp ook wereldkundig maken.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
12 november 2019 Thema Corso Valkenswaard 2020 - Wereldse feesten
Op zondag 13 september is Valkenswaard het episch centrum van de meest kleurrijke culturele festivals van de wereld.
lees meer >
Corso logo
1 oktober 2019 Corso film op vrijdag 4 oktober!
Op vrijdag 4 oktober vindt de première van de Corso documentaire plaats. Een mooie film van afgelopen corsoseizoen! Er zijn nog online tickets beschikbaar!
lees meer >
Corso logo
9 september 2019 Uitslag Corso Valkenswaard 2019
De uitslag en alle prijzen van Corso Valkenswaard 2019
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+