't gezelligste dahliafeest van Brabant
13 september 2020

De corsotenten worden weer gezet

15 juni 2015

Vrijdag 4 juni was buurtschap Reisvenne Oranje het eerste Valkenswaardse buurtschap dat haar tent ging zetten. Afgelopen weekend volgden al snel meerdere buurtschappen. Zo hebben we een bezoekje gebracht aan Stadsebergen, Wilhelmina, Dommeldal en Oruva. Zie ook onderstaande foto's.

Waarom zetten buurtschappen een tent?
De reden dat elk buurtschap een corsotent zet is vanwege de omvang van een corsowagen. Een corsowagen mag maximaal 6,5 meter hoog zijn en ongeveer 4,5 meter breed. Er zijn maar weinig vrije plekken waar zo'n wagen droog gebouwd kan worden.

Een tent wordt opgebouwd uit steigerpijpen en/of jukken. Met steigerplanken worden looproutes gemaakt, zodat de wagen vanaf verschillende hoogtes goed en veilig te bouwen is. Om droog te kunnen staan worden er over het ijzeren geraamte groene, witte of blauwe zeilen getrokken. Op deze manier heeft elk buurtschap een tijdelijk droog onderkomen. De ideale thuisbasis voor vele bouwers. Als de tent eenmaal staat kan het onderstel de tent in worden gereden. Dat is het moment om de wagen op te gaan bouwen. Nieuwsgierig? Loop gerust eens in de avond (vaak tussen 19.00 en 22.00 uur) of zaterdag overdag een corsotent binnen. 

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
12 november 2019 Thema Corso Valkenswaard 2020 - Wereldse feesten
Op zondag 13 september is Valkenswaard het episch centrum van de meest kleurrijke culturele festivals van de wereld.
lees meer >
Corso logo
1 oktober 2019 Corso film op vrijdag 4 oktober!
Op vrijdag 4 oktober vindt de première van de Corso documentaire plaats. Een mooie film van afgelopen corsoseizoen! Er zijn nog online tickets beschikbaar!
lees meer >
Corso logo
9 september 2019 Uitslag Corso Valkenswaard 2019
De uitslag en alle prijzen van Corso Valkenswaard 2019
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+