't gezelligste dahliafeest van Brabant
8 september 2019
Kaarten / Tickets

De corsotenten worden weer gezet

15 juni 2015

Vrijdag 4 juni was buurtschap Reisvenne Oranje het eerste Valkenswaardse buurtschap dat haar tent ging zetten. Afgelopen weekend volgden al snel meerdere buurtschappen. Zo hebben we een bezoekje gebracht aan Stadsebergen, Wilhelmina, Dommeldal en Oruva. Zie ook onderstaande foto's.

Waarom zetten buurtschappen een tent?
De reden dat elk buurtschap een corsotent zet is vanwege de omvang van een corsowagen. Een corsowagen mag maximaal 6,5 meter hoog zijn en ongeveer 4,5 meter breed. Er zijn maar weinig vrije plekken waar zo'n wagen droog gebouwd kan worden.

Een tent wordt opgebouwd uit steigerpijpen en/of jukken. Met steigerplanken worden looproutes gemaakt, zodat de wagen vanaf verschillende hoogtes goed en veilig te bouwen is. Om droog te kunnen staan worden er over het ijzeren geraamte groene, witte of blauwe zeilen getrokken. Op deze manier heeft elk buurtschap een tijdelijk droog onderkomen. De ideale thuisbasis voor vele bouwers. Als de tent eenmaal staat kan het onderstel de tent in worden gereden. Dat is het moment om de wagen op te gaan bouwen. Nieuwsgierig? Loop gerust eens in de avond (vaak tussen 19.00 en 22.00 uur) of zaterdag overdag een corsotent binnen. 

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
7 juli 2019 Online kaartverkoop met korting gestart (ticket sale)
Op zondag 8 september vindt 't gezelligste dahliafeest van Brabant weer plaats. Koop nu je tickets? Also English ticket information
lees meer >
Corso logo
14 juni 2019 Landelijk Corso Congres zaterdag 22 juni 2019
In Nederland en België zijn er meer dan 30 corso's. Elk jaar wordt er door een bloemencorso het Corso Congres georganiseerd. Op 22 juni gaat dit in Valkenswaard plaats vinden. Ben je er bij?
lees meer >
Corso logo
31 mei 2019 Ontwerpen zijn bekend! Crescendo wint Ontwerpprijs
Tijdens Hemelvaart zijn alle ontwerpen gepresenteerd. Van Guus Meeuwis tot Schrobbelèr, van de Biesbosch tot 040 Urban City en van de lokale trots Dommelsch tot Tilburg kermis. Brabant staat er kleurrijk op!
lees meer >
Corso logo
29 mei 2019 Ontwerppresentatie tijdens Hemelvaart!
Corso Valkenswaard presenteert tijdens Hemelvaartsdag op donderdag 30 mei in Valkenswaard alle ontwerpen.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+