't gezelligste dahliafeest van Brabant
13 september 2020

Op de koffie bij Borkel en Schaft en Kerkakkers

31 juli 2015

Voor velen is de zomervakantie aangebroken, maar ondertussen wordt er in de corsotenten in Valkenswaard bijna dagelijks gebouwd. Graag nemen we je mee tijdens het bouwen van de wagens. We willen dit graag doen onder het motto: "Op de koffie bij..." Deze week zijn de tenten van Borkel en Schaft en Kerkakkers bezocht.

Deel 1. Op de koffie bij... Borkel en Schaft
Borkel en Schaft heeft haar tent staan op de Bruggerdijk 23 in Borkel. In een mooie opgeruimde tent was jong en oud actief. Borkel heeft er voor gekozen om eerst de onderdelen te bouwen en daarna deze op de wagen te bevestigen. Diverse taarten/taartpunten zijn al gelast, of zelfs met karton en/of een witte laag papier bekleed. De taarten hebben met het 10-jarig jubileum van de buurtschap te maken. Wat ze tijdens de optocht ook verbeelden met de wagen "Gefelici....taard!!!"

Borkel en Schaft gebruikt dit jaar als alternatief materiaal plastic dopjes (van oa. frisdrank, melkpakken etc.). Dit was ook duidelijk te zien. In een hoek van de tent stonden diverse dozen met gesorteerde dopjes. Ze kunnen nog steeds plastic dopjes gebruiken. Spaar jij met ze mee?

Deel 2. Op de koffie bij... Kerkakkers
Buurtschap Kerkakkers heeft haar onderkomen aan de Dr. Schaepmanstraat in Valkenswaard. De groene tent is midden in de wijk niet te missen. De Kerkakkers vlag fier in de top van de tent. Binnen volop bedrijvigheid. Er werd productie gedraaid aan een werkbank, diverse lasapparaten ronkten en jeugd was bezig met beplakken van een soepkom.

Aan de binnenwand van de tent hangen overal gelaste doorsneden van vissen. Netjes op maat gemaakt en gesorteerd. Klaar om aan elkaar gelast te worden. In de vissen komt een mechanisme welke er voor zorgt dat de staart van 17 vissen gaat bewegen. Er zal straks een schol vissen, zwemmend tussen de plastic soep, door de straten van Valkenswaard gaan. Kerkakkers beeldt met hun wagen (genaamd 'Bouillabaisse en Plastique') de plastic afval drijvend in zeeën en oceanen aan. Een ware bedreiging voor mens en dier.

Van het bezoek aan beide buurtschappen is een fotoreportage gemaakt. De komende weken gaan we meer buurtschappen bezoeken. Blijf ons volgen op FaceBook, Twitter en natuurlijk de website.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
12 november 2019 Thema Corso Valkenswaard 2020 - Wereldse feesten
Op zondag 13 september is Valkenswaard het episch centrum van de meest kleurrijke culturele festivals van de wereld.
lees meer >
Corso logo
1 oktober 2019 Corso film op vrijdag 4 oktober!
Op vrijdag 4 oktober vindt de première van de Corso documentaire plaats. Een mooie film van afgelopen corsoseizoen! Er zijn nog online tickets beschikbaar!
lees meer >
Corso logo
9 september 2019 Uitslag Corso Valkenswaard 2019
De uitslag en alle prijzen van Corso Valkenswaard 2019
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+