't gezelligste dahliafeest van Brabant
8 september 2019
Kaarten / Tickets

Op de koffie bij Crescendo en Hazestraat

9 september 2015

Deel 12. Op de koffie bij… Crescendo

Het corsoweekend staat bijna voor de deur. De afgelopen 1,5 maand hebben we bijna alle buurtschappen bezocht. Twee staan nog op het lijstje en daar is buurtschap Crescendo er één van. Crescendo bouwt haar wagen op de hoek Heiakker/Klappermanstraat. Sinds dit jaar (na de brand van vorig jaar) hebben zij een volledig nieuwe tent.

Crescendo maakt dit jaar "Klompen Dance' ". Op de wagen zijn 3 reusachtige klompen te zien. De klompen vormen de basis van een een nieuwe gerecyclede versie van de klompendans van Rowwen Hèze.

In de laatste week is het druk in menig corsotent. De laatste loodjes om de wagen klaar te hebben voor het prikweekend (het moment waarop de dahlia's op de wagen worden gestoken). Zo ook drukte bij Crescendo. Auto's een lading fietsen staan voor of om de tent. Buiten worden klompen gezagen om er nieuwe vormen mee te maken, binnen in zijn de 3 grote klompen goed zichtbaar. De laatste gaten worden van karton voorzien, plakploegen zijn bezig om het karton dicht te plakken.

Figuranten zijn bezig met hun act. Oefenen alvast een keer op de wagen, waar zij ook aanstaande zondag staan. Muziek wordt gedraaid, beweging getest. Uit elke klomp gaan namelijk luiken open, waaruit 1 of meerdere figuranten met klompen gaat komen. Crescendo is de komende dagen ook overdag bezig om zichzelf klaar te stomen voor het corso weekend.

Deel 13. Op de koffie bij… Hazestraat

Vanuit Crescendo is het maar een klein stukje naar buurtschap Hazestraat. Hazestraat bouwt op het parkeerterrein aan de Hazestraat. Niet zo moeilijk dus waar het buurtschap haar naam aan dankt. Net zoals bij Crescendo staat het parkeerterrein goed vol. De koffiepauze is net afgerond.

Hazestraat maakt dit jaar "Kristahlia". Met als subtitel Kapotte lampen zien het nieuwe levenslicht. Bij binnenkomst vallen de lampen direct op. Hazestraat heeft 2 grotere wagens, die straks als een soort van mini optocht rond gaat rijden. Tussen deze twee wagens rijdens enkele kleinere wagens die als lampenkappen/witte jurken mee rijden.

De wagen lijkt grotendeels in het wit papier te staan. Aan tafels zijn bouwers bezig met het sorteren van vele duizenden lampen. Daarnaast is een groepje bezig met het lijmen van lampen en maken daardoor nieuwe lampen creaties. Op en om de wagen zijn bouwers bezig met het vastzetten en plaatsen van lampen. Lampen in allerlei soorten, maar wel alleen maar wit. De gehele wagen zal ook alleen maar uit witte dahlia's bestaan. Op deze manier beelden ze een soort kristal uit, vandaar "Kristahlia".

Ook Hazestraat is overdag met een paar bouwers bezig. Enerzijds om alvast op te ruimen voor het corso weekend, maar ook om lampen te hangen.

Het bezoek aan Hazestraat zorgt er voor dat het rondje Op de koffie bij compleet is. Alle buurtschappen zijn bezocht. We bedanken ze voor hun gastvrijheid, uitleg, tijd en koffie! We wensen alle buurtschappen alvast succes met het corsoweekend. Maak er met zijn allen een mooi corso van. Corso maak je samen!

De foto's van beide bezoekjes vind je aan het einde van onderstaande fotolint.

Meld je nu aan ook voor onze nieuwsbrief, 6 maal per jaar informeren wij je over het Corso in Valkenswaard! http://www.corsovalkenswaard.nl/nieuwsbrief

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
7 juli 2019 Online kaartverkoop met korting gestart (ticket sale)
Op zondag 8 september vindt 't gezelligste dahliafeest van Brabant weer plaats. Koop nu je tickets? Also English ticket information
lees meer >
Corso logo
14 juni 2019 Landelijk Corso Congres zaterdag 22 juni 2019
In Nederland en België zijn er meer dan 30 corso's. Elk jaar wordt er door een bloemencorso het Corso Congres georganiseerd. Op 22 juni gaat dit in Valkenswaard plaats vinden. Ben je er bij?
lees meer >
Corso logo
31 mei 2019 Ontwerpen zijn bekend! Crescendo wint Ontwerpprijs
Tijdens Hemelvaart zijn alle ontwerpen gepresenteerd. Van Guus Meeuwis tot Schrobbelèr, van de Biesbosch tot 040 Urban City en van de lokale trots Dommelsch tot Tilburg kermis. Brabant staat er kleurrijk op!
lees meer >
Corso logo
29 mei 2019 Ontwerppresentatie tijdens Hemelvaart!
Corso Valkenswaard presenteert tijdens Hemelvaartsdag op donderdag 30 mei in Valkenswaard alle ontwerpen.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+