't gezelligste dahliafeest van Brabant
13 september 2020

Op de koffie bij Reisvenne Oranje

12 augustus 2015

Deel 5. Op de koffie bij… Reisvenne Oranje

Een nieuwe week, dus tijd voor een nieuw rondje “Op de koffie bij…”! Ditmaal een bezoek aan buurtschap Reisvenne Oranje. Reisvenne heeft haar groene tent staan op het Kloosterplein. Een ideale bouwplek met voldoende ruimte.

De grote vorm van de wagen, met als titel “Wake up call!, is al goed zichtbaar. Reisvenne gebruikt als alternatief materiaal plastic flessen. Flessen worden gemaakt van olie, een grondstof die een keer op zal raken. Vaak komen we dezelfde flessen op de grond langs de weg tegen. Dit kan zo niet langer, vandaar een Wake up call!

Bij binnenkomst viel al snel de vele ingezamelde flessen op. Een speciale opslag is gecreëerd. Plastic flessen zijn nog steeds welkom, dus lever ze gerust af in de tent van Reisvenne Oranje. Een eerste test met het bevestigen van de flessen is gemaakt. Een complete wereldbol zal met flessen worden bekleed.

Op de wagen stond de constructie met een flink beweegmechanisme. Dit mechanisme zal een haan (de wake up call) rond laten draaien. Reisvenne heeft al diverse onderdelen gelast en/of van karton en piepschuim gemaakt. Onderdelen die zo op de wagen bevestigd kunnen worden.

Aan een tafel waren enkele zeer ervaren bouwers bezig met het buigen van ijzer. Rob Janssen zorgde ondertussen voor een rondleiding. Eerste een rondje op de begane rond, daarna via nieuwe steigers naar de bovenste ‘etage’. Daar was goed te zien dat de haan een grote draairadius heeft. Deze zal straks huizenhoog door de straten draaien. Ben er zondag 13 september bij, voor het te laat is!

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
12 november 2019 Thema Corso Valkenswaard 2020 - Wereldse feesten
Op zondag 13 september is Valkenswaard het episch centrum van de meest kleurrijke culturele festivals van de wereld.
lees meer >
Corso logo
1 oktober 2019 Corso film op vrijdag 4 oktober!
Op vrijdag 4 oktober vindt de première van de Corso documentaire plaats. Een mooie film van afgelopen corsoseizoen! Er zijn nog online tickets beschikbaar!
lees meer >
Corso logo
9 september 2019 Uitslag Corso Valkenswaard 2019
De uitslag en alle prijzen van Corso Valkenswaard 2019
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+