't gezelligste dahliafeest van Brabant
8 september 2019
Kaarten / Tickets

Op de koffie bij Reisvenne Oranje

12 augustus 2015

Deel 5. Op de koffie bij… Reisvenne Oranje

Een nieuwe week, dus tijd voor een nieuw rondje “Op de koffie bij…”! Ditmaal een bezoek aan buurtschap Reisvenne Oranje. Reisvenne heeft haar groene tent staan op het Kloosterplein. Een ideale bouwplek met voldoende ruimte.

De grote vorm van de wagen, met als titel “Wake up call!, is al goed zichtbaar. Reisvenne gebruikt als alternatief materiaal plastic flessen. Flessen worden gemaakt van olie, een grondstof die een keer op zal raken. Vaak komen we dezelfde flessen op de grond langs de weg tegen. Dit kan zo niet langer, vandaar een Wake up call!

Bij binnenkomst viel al snel de vele ingezamelde flessen op. Een speciale opslag is gecreëerd. Plastic flessen zijn nog steeds welkom, dus lever ze gerust af in de tent van Reisvenne Oranje. Een eerste test met het bevestigen van de flessen is gemaakt. Een complete wereldbol zal met flessen worden bekleed.

Op de wagen stond de constructie met een flink beweegmechanisme. Dit mechanisme zal een haan (de wake up call) rond laten draaien. Reisvenne heeft al diverse onderdelen gelast en/of van karton en piepschuim gemaakt. Onderdelen die zo op de wagen bevestigd kunnen worden.

Aan een tafel waren enkele zeer ervaren bouwers bezig met het buigen van ijzer. Rob Janssen zorgde ondertussen voor een rondleiding. Eerste een rondje op de begane rond, daarna via nieuwe steigers naar de bovenste ‘etage’. Daar was goed te zien dat de haan een grote draairadius heeft. Deze zal straks huizenhoog door de straten draaien. Ben er zondag 13 september bij, voor het te laat is!

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
7 juli 2019 Online kaartverkoop met korting gestart (ticket sale)
Op zondag 8 september vindt 't gezelligste dahliafeest van Brabant weer plaats. Koop nu je tickets? Also English ticket information
lees meer >
Corso logo
14 juni 2019 Landelijk Corso Congres zaterdag 22 juni 2019
In Nederland en België zijn er meer dan 30 corso's. Elk jaar wordt er door een bloemencorso het Corso Congres georganiseerd. Op 22 juni gaat dit in Valkenswaard plaats vinden. Ben je er bij?
lees meer >
Corso logo
31 mei 2019 Ontwerpen zijn bekend! Crescendo wint Ontwerpprijs
Tijdens Hemelvaart zijn alle ontwerpen gepresenteerd. Van Guus Meeuwis tot Schrobbelèr, van de Biesbosch tot 040 Urban City en van de lokale trots Dommelsch tot Tilburg kermis. Brabant staat er kleurrijk op!
lees meer >
Corso logo
29 mei 2019 Ontwerppresentatie tijdens Hemelvaart!
Corso Valkenswaard presenteert tijdens Hemelvaartsdag op donderdag 30 mei in Valkenswaard alle ontwerpen.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+