't gezelligste dahliafeest van Brabant
13 september 2020
Kaarten / Tickets

Corso Valkenswaard aan de slag met Rabobank Verenigingsondersteuning

31 december 2018

Bestuurlijk heeft Corso Valkenswaard de boel op orde. Een nieuwe voorzitter (Gabriella Buijs), diverse secretariële taken worden opgepakt door Suzan Smetsers en Kim van der Elst is vanuit werkgroep Jeugd toegevoegd aan het stichtingsbestuur. 

Corso Valkenswaard bestaat al meer dan 65 jaar. Vanuit een bevrijdingsfeest, hebben we decennia lang samen met de buurtschappen en vele vrijwilligers gewerkt aan een mooie jaarlijkse traditie, altijd op de tweede zondag in september! Daar zijn we trots op. Als bloemencorso heb je te maken met vele vrijwilligers, partners, sponsoren, gemeente, buurtbewoners en natuurlijk onze bezoekers! Wensen veranderen, wet- en regelgeving nemen toe, het publiek heeft andere en hogere verwachtingen. Bloemencorso wagens zijn verandert van statistische wagens tot bewegende spektakelstukken met live muziek en entertainment. Corso Valkenswaard is een dagje uit geworden, waarbij gezelligheid centraal staat. 

Rabobank Verenigingsondersteuning Corso Valkenswaard 

Het is goed en nodig om regelmatig te kijken hoe nu verder. Rabobank De Kempen is al jaren een trouwe partner. In maart 2018 heeft Rabobank Nederland de Rabobank Verenigingsondersteuning in het leven geroepen. De insteek is om verenigingen en stichtingen professioneel te begeleiden zodat uitdagingen van nu zorgen voor een gezonde basis voor de toekomst. Na het indienen van een pitch, een persoonlijke toelichting en een kennismaking met een afvaardiging van Corso Valkenswaard kunnen we melden dat Corso Valkenswaard één van de 7 vrijwilligersorganisaties is die deel neemt aan Rabobank Verenigingsondersteuning. 

Op donderdag 29 november 2018 was er feestelijke opening met de directie van Rabobank De Kempen en de 6 andere vrijwilligersorganisaties. Vanaf maart 2019 wordt Corso Valkenswaard professioneel begeleid en gaan we met een brede afvaardiging van corso betrokkenen in gesprek om samen een beeld te vormen van de uitdagingen en kansen voor ons mooie evenement. We vinden het belangrijk om ook bezoekers te betrekken en vooral te horen bij dit proces. Heb jij ooit Corso Valkenswaard bezocht, ben je niet actief binnen het corso en wil je meedenken en praten op zaterdagmiddag (14.00 tot 17.00uur) 30 maart 2019 mail dan je contactgegevens en een korte motivatie naar communicatie@corsovalkenswaard.nl. Elke mening telt!

PS. Buurtschappen, werkgroepen, partners, sponsoren en andere direct betrokkenen krijgen nog een persoonlijke uitnodiging!

Fijne jaarwisseling en een gezellig en kleurrijk 2019 toegewenst!

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
5 februari 2020 Corso Valkenswaard Valentijnsactie
Nog even en dan is het weer Valentijnsdag! Op vrijdag 14 februari, de dag waarop je je geliefde extra in het zonnetje kunt zetten met een leuk kado of bloemen. Corso Valkenswaard heeft beiden gecombineerd in een Corso Valentijnsactie!
lees meer >
Corso 2020 thema
12 november 2019 Thema Corso Valkenswaard 2020 - Wereldse feesten
Op zondag 13 september is Valkenswaard het episch centrum van de meest kleurrijke culturele festivals van de wereld.
lees meer >
Corso logo
1 oktober 2019 Corso film op vrijdag 4 oktober!
Op vrijdag 4 oktober vindt de première van de Corso documentaire plaats. Een mooie film van afgelopen corsoseizoen! Er zijn nog online tickets beschikbaar!
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+