't gezelligste dahliafeest van Brabant
13 september 2020
Kaarten / Tickets

Corso Valkenswaard Prikmunt

4 september 2019

Naast goede corso-herinneringen, bieden de Stichting Bloemencorso Valkenswaard en Rabobank De Kempen je als dank graag iets tastbaars (en bruikbaars) aan: de originele Corso Valkenswaard Prikmunt 2019.


Het ontstaan van de prikmunt
Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het bouwen van de praalwagens. En in het ‘prikweekend’ helpen vrienden en buurtgenoten mee om honderdduizenden dahlia’s met naalden voor te prikken en uiteindelijk in het karton of papier van de corsowagen te drukken. In onze corsotenten worden al sinds jaar en dag muntjes en tape gebruikt om de druk van de vele spijkers in het ‘duimvlees’ te trotseren. Voor corsobouwers de gewoonste zaak van de wereld!

Buitenstaander
Het Bloemencorso doorloopt sinds vorig najaar het traject ‘Rabobank Verenigingsondersteuning’ (zie verderop) om het corso toekomstbestendiger te maken. De begeleider vanuit Verenigingsondersteuning -een buitenstaander - maakte vorig jaar in het prikweekend een rondje langs de bouwlocaties. En weet je wat hem het meest opviel?
Tuurlijk! Die muntjes op de duimen. Hij vond het een opvallend symbool van het Bloemencorso in Valkenswaard. Dat bracht ons op het idee om een prikmunt uit te brengen. Een munt die je kunt gebruiken in het prikweekend en/of als collectors-item! De munt verschijnt in een beperkte oplage en elk buurtschap krijgt er een aantal. Om hun dankbaarheid weer aan jou over te brengen!

Rabobank Verenigingsondersteuning
Met Rabobank Verenigingsondersteuning draagt Rabobank De Kempen bij aan de leefbaarheid in de Kempen. Rabobank ondersteunt in kennis en begeleiding om clubs ècht sterker en toekomstbestendiger te maken. Samen met partners in sport, kunst en cultuur (NOC*NSF, Kunstbende en LKCA) biedt de bank verenigingen en stichtingen een speciaal begeleidingstraject. Elke twee jaar selecteren we tien verenigingen en stichtingen met een goede hulpvraag. We zijn trots op het Bloemencorso als één van de deelnemers aan het eerste Verenigingondersteuningstraject in de Kempen. Verenigingsondersteuning vormt de basis voor het opstellen van een nieuwe visie en beleid van Corso Valkenswaard.

Veel prikplezier en geniet van ’t gezelligste dahliafeest van Brabant.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
5 februari 2020 Corso Valkenswaard Valentijnsactie
Nog even en dan is het weer Valentijnsdag! Op vrijdag 14 februari, de dag waarop je je geliefde extra in het zonnetje kunt zetten met een leuk kado of bloemen. Corso Valkenswaard heeft beiden gecombineerd in een Corso Valentijnsactie!
lees meer >
Corso 2020 thema
12 november 2019 Thema Corso Valkenswaard 2020 - Wereldse feesten
Op zondag 13 september is Valkenswaard het episch centrum van de meest kleurrijke culturele festivals van de wereld.
lees meer >
Corso logo
1 oktober 2019 Corso film op vrijdag 4 oktober!
Op vrijdag 4 oktober vindt de première van de Corso documentaire plaats. Een mooie film van afgelopen corsoseizoen! Er zijn nog online tickets beschikbaar!
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+