't gezelligste dahliafeest van Brabant
13 september 2020
Kaarten / Tickets

Ontwerpen zijn bekend! Crescendo wint Ontwerpprijs

31 mei 2019

Het was druk in Valkenswaard. Vele mensen van binnen en buiten Valkenswaard schuifelden door het centrum op zoek naar koopjes op de braderie. Dit rondje zorgde er voor dat je vanzelf bij de ontwerppresentatie van Corso Valkenswaard kwam. De ontwerpen werd door veel mensen bekeken. Veel gehoorde opmerking: "Zijn de ontwerpen nu al bekend voor het bloemencorso?"

Het antwoord is een simpel: "Ja". Ontwerpers en buurtschappen zijn in de wintermaanden en in het voorjaar bezig geweest met hun creatie om invulling te geven aan het thema 2019: Bravo! Brabant. Op het moment dat een ontwerp binnen je eigen buurtschap of bouwgroep met enthousiasme is ontvangen, is het lastig om je ontwerp nog niet wereldkundig te maken. Afgelopen weken waren op social media al veel ontwerpen te zien, maar het definitieve startsein blijft toch Hemelvaart. 

Kleuren en tekenen
Alle ontwerpen waren groot op doeken afgedrukt. De jeugd kon de inspiratie direct de vrije loop laten met het kleuren van corso papier. De jeugd kon zich tevens al aanmelden voor de jeugdparade. Een eigen corsowagen maken is toch het leukst, zeker als opening van het corso op zondag 8 september. Op dit moment hebben we al 10 aanmeldingen van jeugdwagens binnen. Meer weten? Mail dan naar jeugd@corsovalkenswaard.nl

Crescendo wint Ontwerpprijs!
Het seizoen is amper begonnen of er is al een prijs uitgereikt. Een vakjury maakte gisteren een rondje langs alle ontwerpen. Het ontwerp wat het beste aansluit bij het thema wint de Ontwerpprijs. Deze eer gaat naar buurtschap Crescendo met het ontwerp "De Lichtjesroute, want daar brandt nog licht".

Mening vakjury
De top 3 van de Ontwerpprijs kreeg de volgende complimenten:

Nr 1. De Lichtjesroute - buurtschap Crescendo
Creatieve vertaalslag van het thema. Ze vertellen het verhaal van de lichtjesroute en hoe de mensen de route beleven. Ze maken als het ware zelf een stukje lichtjesroute. Ze toveren Valkenswaard om tot een eigen lichtjesroute.

Nr 2. Brabant herrijst - buurtschap Kerkakkers
Mooi kleurgebruik. De herkenbare iconen zijn prachtig samengebundeld in een feniks die ook daadwerkelijk herrijst.

Nr 3. Schrobbelèr, de drank uit Tilburg - buurtschap Leenderweg
Ambitieus ontwerp. Het zijn spannende vormen van alledaagse dingen. Prachtig hoe de wollen draad de hele wagen verbindt. Hier wordt een compleet verhaal vertaald.

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
5 februari 2020 Corso Valkenswaard Valentijnsactie
Nog even en dan is het weer Valentijnsdag! Op vrijdag 14 februari, de dag waarop je je geliefde extra in het zonnetje kunt zetten met een leuk kado of bloemen. Corso Valkenswaard heeft beiden gecombineerd in een Corso Valentijnsactie!
lees meer >
Corso 2020 thema
12 november 2019 Thema Corso Valkenswaard 2020 - Wereldse feesten
Op zondag 13 september is Valkenswaard het episch centrum van de meest kleurrijke culturele festivals van de wereld.
lees meer >
Corso logo
1 oktober 2019 Corso film op vrijdag 4 oktober!
Op vrijdag 4 oktober vindt de première van de Corso documentaire plaats. Een mooie film van afgelopen corsoseizoen! Er zijn nog online tickets beschikbaar!
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Twitter Twitter Google+