't gezelligste dahliafeest van Brabant
10 en 11 september 2022

UNESCO-wandelroute Valkenswaard

17 december 2021

Vrijdagmiddag 17 december, een dag nadat de corsocultuur is toegevoegd aan de Internationale Immateriële Erfgoedlijst van UNESCO, heeft gemeente Valkenswaard een tijdelijke Unesco-wandelroute geopend. 

Er waren mooie woorden van burgmeester Anton Ederveen, Gedeputeerde Stijn Smeulders van de provincie Noord-Brabant en Gerard Rooijakers cultuurhistoricus en etnoloog met betrekking tot de Unesco toekenning voor de Valkerij en Corso Valkenswaard (als onderdeel van de Nederlandse corsocultuur). Beide elementen vormen een belangrijk onderdeel van de Valkenswaardse identiteit. Als dank heeft gemeente Valkenswaard een tijdelijke Unesco-wandelroute opgezet. Op 16 plaatsen in het centrum zijn mooie foto's van de valkerij en Corso Valkenswaard te zien. Een mooie manier om in deze tijd toch aandacht te geven aan beide Unesco toekenningen.

Hieronder een plattegrond. Ook bij het VVV kantoor aan de Markt in Valkenswaard zijn plattegronden af te halen.

Plattegrond Unesco wandelroute Valkenswaard

Plattegrond toelichting foto Unesco wandelroute Valkenswaard

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
3 juli 2022 Info middag - zaterdag 9 juli
Graag praten wij jou bij! Als corsobouwer, vrijwilliger en/of als geïnteresseerde! Zaterdag 9 juli, 15.30 tot 17.00 uur, Sapor in Valkenswaard.
lees meer >
Corso logo
25 mei 2022 Ontwerpen 2022
Alle ontwerpen passend bij het thema Wereldse feesten. Tijdens Hemelvaart zijn alle ontwerpen van de buurtschappen, bouwgroepen en jeugd gepresenteerd!
lees meer >
Corso logo
25 mei 2022 Corso & Cultuur Festival presenteert Wereldse Feesten
Corso Valkenswaard en Theater De Hofnar slaan de handen ineen! Samen zorgen we met het Corso & Cultuur Festival voor dé opening van het culturele seizoen in Valkenswaard.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn