Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
6 t/m 8 september 2024

Persbericht: Corso Valkenswaard 2020 verplaatst naar 2021

31 maart 2020

Dinsdag 31 maart 2020, Valkenswaard

Persbericht: Corso Valkenswaard 2020 verplaatst naar 2021

De coronacrisis raakt ons allemaal. Door de maatschappelijke impact en de onduidelijkheid van de coronacrisis hebben wij met pijn in ons corsohart besloten om Corso Valkenswaard van zondag 13 september 2020 te verplaatsen naar zondag 12 september 2021.

Dagelijks volgen we het nieuws. Afgelopen weken is er veel contact (conference calls) geweest met buurtschappen, bouwgroepen, werkgroepen, de gemeente en andere corso’s. Tot 1 juni mogen geen activiteiten met meer dan 3 personen plaats vinden. Er is nog veel onduidelijkheid wat er daarna gaat gebeuren. In goed overleg is besloten de parade te verplaatsen naar 2021. Het feestelijke thema: Wereldse feesten wordt eveneens verzet naar volgend jaar. De schitterende ontwerpen en reeds gestarte voorbereidingen gaan niet verloren. Corso Valkenswaard moet een feest zijn en dat is in de huidige tijd niet mogelijk.

Gezondheid op de 1e plaats

De huidige coronacrisis heeft een flinke impact op de gezondheid van mensen. De gezondheid van ieder individu is het allerbelangrijkste. Samen willen we er voor zorgen dat deze crisis snel voorbij is. We willen daarom de corso activiteiten tot een minimum beperken.

Voorbereidingen in de knel

Het organiseren van het jaarlijkse dahliafeest in Valkenswaard vraagt vele maanden voorbereiding. We maken afspraken met showbands, acts en de aankleding van het evenement. Buurtschappen en bouwgroepen zetten vanaf eind april de dahliaknollen in de grond en de bloemenvelden worden wekelijks bijgehouden. De voorbereidingen van de wagenbouw starten in het voorjaar. Dit is slechts een greep uit de vele corsoactiviteiten welke in het gedrang komen door de terechte maatregelen die de overheid neemt.

Onze partners

Corso kan niet zonder sponsoren en partners. Wij vinden het in deze tijd, waarbij elke ondernemer knokt om het hoofd boven water te houden, niet gepast om onze partners te benaderen.

Op naar 2021!

Voorzitter Gabriella Buijs licht de moeilijke beslissing toe: “Als voorzitter van Corso Valkenswaard heb ik deze week, samen met bestuur, buurtschappen en groepen, één van de moeilijkste besluiten genomen. Verstandig in deze onzekere tijd maar ook met groot corsoverdriet. Dank aan elke corsoliefhebber voor de inbreng en voor de steun in de afgelopen weken.”

Wat ons betreft gaan we er in 2021 weer een corsofeest van maken. Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe en hopen volgend jaar weer op de honderden vrijwilligers, buurtschappen, bouwgroepen, gemeente, sponsoren, partners en alle bezoekers te mogen rekenen!

Blijf gezond!

Bestuur
Stichting Bloemencorso Valkenswaard

---------------------------------------------------------------------------------------- 


Noot voor de redactie

Heeft u behoefte aan meer informatie of vragen? Neem dan contact op met onderstaande personen. 

Gabriella Buijs
Voorzitter
voorzitter@corsovalkenswaard.nl

Robin Wijnen
Bestuurslid PR & Communicatie
communicatie@corsovalkenswaard.nl

Bloem
Laatste nieuws
Corso logo
4 november 2023 Thema 2024: In geuren en kleuren, verhalen doorgeven
Op zaterdagmiddag presenteerde de thema commissie in De Hofnar het nieuwe thema 2024!
lees meer >
Corso logo
27 oktober 2023 Juryrapport Corso Valkenswaard 2023
Wat vond de jury van het thema/ontwerp, vakmanschap en beveling van de wagens? De tips en tops en de bijbehorende scores per wagen zijn terug te lezen in het juryrapport.
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Uitslagen Corso & Cultuur Festival
Buurtschap Hazestraat, met Tuin der Verbeelding de grote winnaar van de editie 2023
lees meer >
Corso logo
10 september 2023 Publieksprijs! Wie vind jij de winnaar?
Jouw stem telt? Stemmen kan op zondag 10 september tussen 11.00 en 18.00 uur. Alle publiekstemmen worden bij elkaar opgeteld en vormen de winnaar van de Publieksprijs.
lees meer >

Meer nieuws

Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn