Corso & Cultuur Festival Valkenswaard
13 t/m 15 september 2024

Online programma Corso & Cultuur Festival 2023

29 augustus 2023

Online programmaboekje Corso & Cultuur Festival 2023!

Dit jaar vindt, van 8 t/m 10 september, de tweede editie van het Corso & Cultuur Festival plaats. Centraal element tijdens het Corso & Cultuur Festival is de Tent. Deze staat van vrijdag t/m maandag bij de Nicolaaskerk. Hier kun je het gehele weekend terecht. Om te beginnen voor de Ondernemersborrel op vrijdagavond en voor de previews/optredens op zaterdag. Daarnaast dient de tent als VIP-ruimte tijdens de corsoparade op zondag. Ten slotte vindt hier op maandag het traditionele corsobouwfeest plaats.

Vr 8 & za 9 sep | Prikken in de corsotenten

Wist je dat er op vrijdag 9 en zaterdag 10 september 2,5 miljoen dahlia’s één voor één met een naald in karton op de wagens worden geprikt? Ga eens kijken, je weet niet wat je ziet! Dit jaar reizen de Zaidico’s en Van Dansewinkel, op zaterdagmiddag, rond langs de corsowagens voor muzikaal vermaak.

Za 9 sep | Dahlia's en optredens

Bewonder op zaterdagmiddag alle dahlia-objecten, bezoek kinderactiviteiten op de Markt met het hele gezin en geniet van vele previews en muzikale optredens.

Er zijn verspreid over 4 locaties door het centrum kleurrijke dahlia-objecten te zien. De objecten zijn te zien in het Frans van Bestpark, op de Markt, bij het Weerderhuis/ VVV en bij de Corridor.

PLATTEGROND DAHLIA-OBJECTEN

Optredens

Op de Markt brengen verschillende cabaretiers een preview van hun show waarmee ze later in het seizoen in Theater De Hofnar staan. Geniet op zaterdag 9 september van een doorlopend cabaretprogramma.

Muziekprogramma

Vanaf de middag kun je genieten van diverse muzikale optredens, zowel op de Markt als op de Statie.

Tijd Artiest  Locatie 
13.00 tot 16.30 uur (4x) The Slampampers – preview ‘Music from the Moon’ Podium op de Markt
14.00 tot 16.00 uur De Wedertklank Corridor (Orangerie en Dots)
19.30 uur AJ Plug en Band Mooi op de Statie
21.00 uur Waterboys Tribute Mooi op de Statie
22.30 uur Dilana Smith en Band Mooi op de Statie
 

Za 9 & Zo 10 sep | Familievermaak

Voor het hele gezin is er op zaterdag- en zondagmiddag van alles te beleven. Van klauteren op de stormbaan en springen op het springkussen tot zelf bloemen prikken. Daarnaast kun je genieten van jeugdtheater of lekker wegdromen in een van de Dromoscopen.

Programma

Datum en tijd  Artiest  Locatie 
Za 9 sep |  15.00 uur Jeugdtheater: Charel & Co – Dom (5+) de Markt
Za 9 sep | 12.00 uur – 17.00 uur Dromoscopen (4+) de Markt
Zo 10 sep | 13.00, 15.00 en 16.00 uur Jeugdtheater: Rake Klappen – Klauter staut (4+) Frans van Bestpark
Zo 10 sep | 13.00 – 14.30 uur / 15.30 – 17.00 uur Snoeplab Frans van Bestpark

Zo 10 sep | Corsoparade: Hocus Focus

Op zondag 10 september is Valkenswaard weer een prachtige kleurrijke bloemenzee. Vandaag is niets wat het lijkt. Laat je verrassen en kijk je ogen uit bij de 13 prachtige corsowagens. De parade wordt aangevuld met 9 jeugdwagens. Alle corsowagens zijn vanaf 10.30 uur al te bewonderen op hun startlocatie. Om 14.30 uur start de corsoparade en na de parade kun je de wagens nog van dichtbij bekijken.

In de middag kun je zowel op het podium op de Statie en op de Markt genieten van straattheater en muziek. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking bij het podium op de Statie en daar kun je aansluitend genieten van muzikaal spektakel.

Meer informatie over de corsowagens met plattegrond vind je binnenkort hier.

Programma Hocus Focus

Tijd Activiteit
10.30 uur Corsowagens staan klaar voor jurering
13.00 uur Voorshow op en rondom alle corsowagens
14.30 uur Start Corsoparade
15.30 – 22.00 uur Muzikaal naprogramma
19.00 uur Prijsuitreiking – podium op de Statie
 
 

Gratis te bezoeken?

Ook dit jaar is het corso tijdens het Corso & Cultuur Festival weekend gratis toegankelijk! Een extra dankjewel aan Theater De Hofnar in Valkenswaard, Mooiopdestatie, gemeente Valkenswaard en al onze partners van Corso Valkenswaard. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

We willen het graag gratis houden!


Een weekend evenement zoals dit kost nog steeds veel geld. Denk aan entertainment, muziek, veiligheid, EHBO, PR, programmaboekjes, bouwen van wagens en objecten, de bloemen etc. Wil je daarom een vrijwillige donatie doen? 
Klik dan hier of gebruik deze QR code. Alvast ontzettend bedankt!

Partner worden van Corso Valkenswaard? Diverse ondernemers uit Valkenswaard en de Brainport regio hebben deze stap al gezet. Doet u mee en zorgt u daarmee dat de door UNESCO erkende Corsocultuur in Valkenswaard nog lang blijft bestaan!

 
Bloem
Flower Facebook Twitter Instagram LinkedIn